Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 25
Після 18.00 можливі масові фальсифікації виборів – «каруселі». Таку інформацію отримав виборчий штаб кандидата на посаду Сумського міського голови, чинного голови Олександра ЛИСЕНКА, повідомив він на прес-конференції.

Навіть відомі райони, де передбачаються такі порушення, - Хіммістечко, Баранівка та Роменський мікрорайон. Вже в обід зафіксовані спроби винесення бюлетеню з виборчої дільниці. Це відбулося на ДВК 591000, що в училищі №16. Особу, що намагалася це зробити, затримала міліція.

Відповів Олександр Лисенко і на запитання щодо агітаційних матеріалів, розповсюджуваних у день виборів буцімто за нього. Це – компрометація, - запевняє він. Зокрема, його команда не виготовляла наліпок з його портретом. Між тим, у ніч на 25 жовтня такі наліпки були розклеєні. Й чимало – на лобовому склі автівок. «Щастя, що пішов дощ і люди легко змогли відклеїти ці папірці. Бо уявляю, якою б була моя реакція, якби таку побачив на склі своєї ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 451 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

Звинувачувати міську владу в тому, що вчасно не були поставлені кабінки для голосування, - непрофесійно. «Багато звинувачень висловлено у соцмережах, - сказав на прес-конференції керуючий справами Сумського міськвиконкому Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ. – Дехто навіть вважає це «акцією» з боку міської влади. Але читайте закон: встановлення кабінок не є повноваженням міської влади! Це – робота виборчих комісій».

До завдань влади в такій ситуації належить технічне забезпечення: надання приміщення, ліній зв’язку та телефонів, сейфів, меблів для роботи. І все це було виконано, хоча, наприклад, із приміщеннями для трьох дільниць існували проблеми, які довелося вирішувати.

Готових кабінок для голосування, виявляється, немає в принципі. Щоразу ДВК надаються брус та тканина. Остання закуповується перед виборами. Брус збирається по закінченню голосування й зберігається до наступних виборів. «І цього разу чотири кілометри брусу було п ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 488 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

Відразу кілька порушень виборчого процесу зафіксували спостерігачі Громадської мережі ««ОПОРА» в Сумській області. Зокрема, дільниці, де були відсутні кабінки для голосування, відкрилися із запізненням на дві години. Нагадаємо, що в Сумах таких дільниць було зафіксовано 16.

Із затримкою у три години почалося голосування у Перехрестівці Роменського району, де, як виявилося, у бюлетенях неправильно вказано по-батькові кандидата на посаду сільського голови.

«Нашими спостерігачами зафіксований факт голосування на столах на виборчій дільниці, що розміщена в школі №10 обласного центру, бо на той час там були відсутні кабінки для голосування, - повідомила Ірина СТЕГНІЙ, прес-секретар ГМ «ОПОРА» в Сумській області. – Люди не хотіли чекати, виник конфлікт, хоча, напевне, їм і не мали права видавати на руки бюлетені, поки не було кабінок. Крім того, був складений акт про порушення на двох вибор ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 447 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

«Ще увечері напередодні ми об’їхали кілька дільниць і побачили, що бракує кабінок для голосування, - розповів голова Спілки ветеранів АТО Володимир ЛАВРИК, - проте керівники комісій нас запевнили, що до ранку все буде добре. Сьогодні виявилося, що проблема не вирішена й дільниці не працюють».

Це питання слід буде порушувати наступного тижня й карати винних, незалежно від їх партійної належності, - переконаний один із керівників мобільних груп із контролю за виборами. Але прикро, що дехто відразу скористався цим для розбрату та агітації, -  спочатку важливо організувати процес і провести належним  чином день виборів, вважає Володимир ЛАВРИК.

Між тим, вже під час прес-конференції перетелефонувавши на одну з проблемних виборчих дільниць, члени мобільних груп дізналися, що дільниця на вул. Зеленко, 4, налагодила роботу, але нормально почала працювати лише близько 10.15.

Наразі у місті курсує порядку 20 автівок, - повідомив ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 414 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)

Загалом у області 999 виборчих дільниць, - нагадав на першій прес-конференції у Назалежному громадському прес-центрі «Сумський вибір-2015» керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Олег СУХОНОС.

На восьму годину ранку виявилося, що на 19 з них є проблеми. На трьох дільницях Роменського району – двох у селі Перехрестівка та одній у селі Левандіївка лише вранці виявилося, що у бюлетенях неправильно вказано по-батькові кандидата на посаду сільського голови. Протягом двох годин ці понад 1600 бюлетенів мали надрукувати у виправленому варіанті й надати виборцям. Тож загалом дільниці відкриті, але голосування відбувається на за всіма бюлетенями.

У Сумах 16 дільниць не змогли почати роботу через відсутність кабінок для голосування. Як звітує міська влада, до дев’ятої години проблему вирішили, але чи так це насправді, - покаже перевірка.

 
Категория: Новини | Просмотров: 387 | Дата: 25.10.2015 | Комментарии (0)