Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 26
Прес-секретар громадської мережі «ОПОРА» в Сумській області Ірина СТЕГНІЙ повідомила про перебіг виборів на Сумщині.

 На 19-ту годину особливих порушень не відбувалося, не зважаючи на значну кількість повідомлень. Загалом протягом дня спостерігачі від «ОПОРИ» зафіксували їх близько 200, проте підтвердилися близько 50 сигналів про ймовірні порушення. «Гарячими точками» стали Глухів, де відбулася заміна членів МВК, та Недригайлів, де знайшли помилку в бюлетенях. Тут вже у день виборів виявили, що одна з кандидатів, яка йшла на вибори від НДП, у бюлетенях приписана до «чужої» партії – УКРОПУ. Комісія, що зібралася з цього приводу, прийняла рішення голосування продовжити, а вже за результатами підрахунку голосів буде зроблено висновок, чи суттєво вплинула ця помилка на результати виборів. Тож у Недригайлові голосують бюлетенями з помилкою. Такі випадки, наголосила Ірина Стегній, просто кричать про непрофесійність члені ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 419 | Дата: 26.10.2015 | Комментарии (0)

Кандидат на посаду Сумського міського голови Андрій КРАМЧЕНКОВ прогнозував, що лише близько 40% містян-виборців візьмуть участь у голосуванні.

Щодо порушень, які, на думку іншого кандидата, Олександра ЛИСЕНКА, можливі надвечір, то подібної інформації штаб Крамченкова не отримував. Кандидат на пост міського голови сподівається, що суттєвих порушень не буде. Звичайно, є різноманітні дрібні, на зразок заповнення бюлетенів за межами кабінки. Але такі є завжди на всіх виборах і загалом вони не здатні вплинути на загальний результат виборів.

Андрій Крамченков, кандидат від партії «За Україну», зазначив, що має великий попередній досвід роботи на виборах – у якості спостерігача, члена ДВК – проте, такого складного Закону про вибори, як теперішній, ще не бачив. «Його не розуміють виборці, його не розуміють більшість членів ДВК…»

Щодо свого настрою, то кандидат сказав: він спокійний: «Я зробив усе, що міг, а ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 440 | Дата: 26.10.2015 | Комментарии (0)

Близько 33% виборців у Сумах станом на 16.00 уже проголосували. Таку інформацію оприлюднив у Незалежному громадському прес-центрі «Сумський вибір-2015» член обласної виборчої комісії Роман ПЕТРЕНКО. Він нагадав, що у Сумах налічується 131 виборча дільниця, 233 503 виборців. А також повідомив, що поки що до ОВК жодних скарг щодо порушення виборчого процесу в області не надходило.

На його думку, складнощі щодо забезпечення голосування, що сьогодні виникають, пов’язані з недоліками нового Закону про вибори. Проте сам процес голосування забезпечено, навіть із урахуванням того, що не всі дільниці змогли вчасно його розпочати.

Секретар Сумської ОВК Олександр ЦЕЛБУНОВ зауважив, що складність полягає передусім у тому, що скоротився термін проведення виборчої кампанії – до 50 днів. За такий короткий час провести її ефективно неможливо. Що ж до закону про місцеві вибори, - більш складного за всі останні виборчі кампанії просто не було, вважає досвідчений фахіве ... Читати далі »

Категория: Новини | Просмотров: 439 | Дата: 26.10.2015 | Комментарии (0)