Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 29
З початком опалювального сезону все більше людей задумуються і про те, як зберегти тепло в оселі, і як зекономити на житлово-комунальних послугах, що останнім часом значно виросли в ціні. Про те, як підвищити енергоефективність власного будинку розповіли на семінарі  у рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Перше, що мають зрозуміти українці – дешевого газу та електроенергії не буде. З ностальгією згадувати часи  СРСР з його дешевими  житлово-комунальними послугами не варто. Адже тоді населення сплачувало 3-4% від реальної вартості житлово-комунальних послуг. Різницю енергопостачальним підприємствам компенсувала держава.

За часи незалежності України рівень відшкодування населенням реальних витрат на житлово-комунальні послуги поступово підвищувався, але значну частину вартості тарифу все ще компенсувала держава. Зараз держава втілює досвід Європейських країн, де споживачі завжди спла ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 634 | Дата: 29.10.2015 | Комментарии (0)

У Сумському прес-клубі неодноразово порушувалася проблема створення системи паліативної та хоспісної допомоги в області. Порушили цю тему й на засідання «круглого столу» в Конотопі.

Сворена робоча група з просування та організації у Конотопі паліативно-хоспісного відділення, а згодом – спеціального закладу. Це стало результатом засідання «круглого столу», що відбувся у Конотопській міській раді за темою «Налагодження взаємодії місцевої влади та громадськості щодо вирішення соціально значущих проблем громади».

Тема ніби загальна, але йшлося на зібранні про речі досить конкретні: проблеми організації та надання паліативної і хоспісної допомоги невиліковно хворим.

Звісно, ми мало думаємо про таких людей, коли ця біда не стосується безпосередньо нас. Між тим, за словами заступника головного лікаря Конотопської центральної районної лікарні Ольги Гапоненко, за дев᾽ять місяців ць ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 512 | Дата: 29.10.2015 | Комментарии (0)

Як живеться тим, хто вимушений був покинути свої домівки і тікати в інші області країни, шукаючи притулку? Чи допомагають їм ті, чий це прямий обов’язок?

Про це дізнавалася громадська організація «Асоціація регіональних засобів масової інформації» у рамках проекту «Висвітлення в ЗМІ проблем внутрішньо переміщених осіб: працевлаштування, житло, соціальне забезпечення».

Щоб роздобути необхідні відомості у відповідних службах Сумської області було спрямовано 7 запитів на публічну інформацію. Тож пропонуємо відповіді почитати разом (станом на липень 2015 року).

 

Кілька загальних цифр

На Сумщині перебуває до 15 тисяч осіб з Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей. З них найбільше пенсіонерів.

У гуртожитках ДПТЗН «Вище професійне училище», Зноб-Новгородського аграрного ліцею, ВПУ, геріатричному пансіонаті та гуртожитках Глухова ро ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 497 | Дата: 29.10.2015 | Комментарии (0)