Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 28
25 березня в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика з моніторингу місцевих ЗМІ на базі Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка відбувся тренінг за темою «Як не стати інформаційною маріонеткою?»

Регіональний експерт ІДПО, голова Сумського прес-клубу Алла Федорина разом  із першокурсниками та третьокурсниками відділення журналістики визначали маркери, за якими можна розрізнити інформування від пропаганди; ідентифікувати фейки – у текстах, зокрема – заголовках, на фото та відео. Та основна увага зосередилася на стандартах медіа, яких не надто дотримуються місцеві ЗМІ.

Це підтверджують зокрема результати моніторингу місцевих ЗМІ у восьми областях України. Його  експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика здійснюють упродовж кількох років. Вони відстежують дотримання стандартів якості написання матеріалів у друкованих та Інтернет-виданнях, а також міру використання зам ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 451 | Дата: 28.03.2016 | Комментарии (0)

Допомога з питань прав людини від Української Гельсінської спілки  з прав людини доступна тепер і у Сумах. Про це члени спілки заявили 23-го березня під час  презентації  у Сумському прес-клубі.

«Правова допомога – базовий інструментарій для захисту прав людини. Спілка – це саме та ключова установа, через яку ця правова допомога може здійснюватись», – закцентував Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ. Особливу увагу спілчани приділяють  прогалинам в українському законодавстві та порушенням прав людини з боку держави. «Адже визначення та аналіз даних проблем створює об’єктивний правовий плацдарм для їх остаточного вирішення шляхом реформ і зміни законодавства», – зазначає пан Максим. Загалом відділення спілки зараз діють у 30 містах України, вони займаються не тільки наданням юридичних консультацій, а й проведенням інформаційних та освітніх заходів. Специфіка спілки полягає у тому, що вона, за &n ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 517 | Дата: 28.03.2016 | Комментарии (0)