Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 27
У рамках прес-туру, організованого обласним прес-клубом за проектом, підтриманим управлінням інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Сумської облдержадміністрації, сумські журналісти відвідали селище Сад. 19 червня тут відзначалася 105-річниця засування села, а також у цей день відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку, присвяченого 25-річчу Незалежності. Учасники прес-туру познайомилися з селищним головою, яка провела імпровізовану екскурсію Садом і розповіла, чим живе місцева громада.

Голова селища й голова регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Надія Масалітіна очолює місцеву раду вже 22 роки, тому вона може вичерпно розказати про розвиток сільської громади та оцінити проблеми, що сповільнюють його. За словами Надії Іванівни, наразі бюджет селища складає 2,8 мільйона гривень. Завдяки децентралізації він буде на порядок вищим. Що ж до аргументів на користь об᾽єднання з Садівською громадою, голова наз ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 571 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

Липковатівський агроколедж: у нас відібрали землю і заливають її «хімією»


Українські аграрії можуть зробити майже неможливе: виростити органічно чисту продукцію, якій позаздрять в Європі, самостійно вийти на ринки ЄС, завдяки цьому забезпечувати себе повністю, купувати нову техніку, робити ремонти і ні в кого не просити допомоги. Але через корупцію та рейдерські атаки навіть найуспішніші справи можуть дуже швидко зійти нанівець. Саме це наразі відбувається в Липковатівському аграрному коледжі на Харківщині.

Липковатівський аграрний коледж, що в Нововодолазькому районі ― унікальний. Навчальному закладові 115 років. Працює і навчає дітей за напрямами сільського господарства: агроном, зоотехнік, ветеринарний фельдшер та аграрний менеджмент. Директор Микола Таркан говорить: спеціальності ― не касові, черги абітурієнтів не вишиковуються, проте ті, хто все ж наважаться здобувати тут освіту, в житті не пропадуть.

В аграрному коледжі є навч ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 512 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

ТРАВНЕВИЙ МОНІТОРИНГ СУМСЬКИХ ВИДАНЬ ЗАСВІДЧИВ, ЩО САЙТИ НАРОЩУЮТЬ ВІДСОТОК ЗАМОВНОСТІ, ДРУКОВАНІ Ж ВИДАННЯ НАМАГАЮТЬСЯ РОБИТИ ХОРОШУ МІНУ ПРИ ПОГАНІЙ ГРІ, ПРОДОВЖУЮЧИ «СОРОМ᾽ЯЗЛИВО» ХОВАТИСЯ ЗА ЗНАЧКАМИ НЕНАЛЕЖНОГО МАРКУВАННЯ

Сумські експерти зазначають: третина матеріалів аналізованих друкованих ЗМІ є маніпулятивною.
У травні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 23 до  29 числа.
Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №21 від 25 травня-1червня; «ДС-экспресс» № 20 від 118 травня та №21 від 25 травня; «Панорама» – № 21 від ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 486 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

Підведення підсумків проекту  «Крок до мужності» Авіаційного спортивно-технічного клубу «Дельта» відбулося в Сумському прес-клубі.

На початку був презентований відеоролик про те, як саме відбувався проект, очами його учасників. Учасниця проекту, гімназистка  обласної Гімназії-інтернату для талановитих дітей Наталія Лавірко розповіла  про підготовку  та відчуття перед стрибком із парашутом. Вона підходила до цієї миті поступово та з величезним бажанням.  Наталія відзначила, що перед стрибком у неї не було думок, лише відчуття неба та свист вітру. Дівчина говорить, що вже визначилася з майбутньою професією: вона бажає навчатися в льотному училищі.

Клуб бере початок ще з 80-тих років минулого століття.  Олександр Супрун пригадав, що починалося все з дельтапланів.  Із часом клуб «Дельта» став більш самостійнім, що дало змогу запровадити авіамодельний спорт і придбати мотодельтаплани.   ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 453 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)