Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Липень » 07
До громадського руху Сумщини починає активно залучатися ромська громада.

05 липня 2016 року відбувся «круглий стіл» за темою «Шляхи інтеграції та розвитку ромської національної меншини у контексті життєдіяльності Сумської міської громади». Це перший захід масштабного проекту «Посилення інституційної спроможності ромських громадських організацій міста Суми», який здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» Сумською обласною громадською організацією «Фонд регіональних досліджень». Мета проекту - посилити спроможність  ромських громадських організацій у частині забезпечення сталого розвитку Сумської ромської громади.

Чи не вперше в Сумах проблеми ромів були обговорені публічно та змістовно.  Директор ромської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» Ольга Жмурко змістовно та жваво поспілкувалася з учасниками заходу, поінформувала присутніх про стан дотри ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 420 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)

Наркозалежні в Україні часто стають "легкою здобиччю" для поліцейських – вони не можуть себе захистити, їх легко змусити взяти на себе вину за злочини, яких вони не скоювали, вони не зможуть поскаржитись на погане ставлення. Безперечно, на боці вразливих груп мають бути суспільство та громадські організації. Втім, не менш важливим є озброєння цих груп базовими правовими знаннями, аби вони самі знали, як краще діяти в тій чи іншій взаємодії з правоохоронцями.

За сприяння ГО «Експертний центр з прав людини» (ЕЦПЛ) у Сумській області була сформована регіональна команда з протидії порушенням прав вразливих груп, до складу якої увійшли адвокати, журналісти, представники вразливих груп та сервісних організацій, які опікуються проблемами цих осіб. У взаємодії з експертами ЕЦПЛ учасники команди збирають інформацію про порушення прав вразливих груп, приймають участь у громадських розслідуваннях таких випадків, а також проводять освітні заходи. Набувши до ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 420 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)

5 липня у Сумському прес-клубі відбулося заплановане засідання громадських активістів і представників влади з приводу майбутнього веб-порталу органів виконавчої влади Сумщини.

Громадський діяч  Олександр  Такул  за приклад Сумщині поставив веб-портали двох міст України: Львова та Києва. Ці міста використовують таку електронну систему як openbudget. Вона дає змогу всім бажаючим детально та зручно переглянути кошториси об’єктів, на побудову або ж ремонт яких виділені кошти з міського бюджету. На мапі цього сервісу відображається навіть прогрес виконання проектів.

Загалом основними пропозиціями, що прозвучали на засіданні, стали наступні. Перше: створити систему інтерактивних голосувань, за якими можна було б вирішувати певні проблеми міста або ж приймати пропозиції від громадян. Чи хоча б наявність веб-приймальні звернень мешканців області.

Далі. Варто розподілити сайт на окремі блоки, інтуїтивно зрозумілі відві ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 503 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)