Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 31
Як улюблений багатьма плід приносить гарний прибуток, допомагає створювати нові робочі місця і забезпечує вітамінами ледь не ціле місто – ми побачили у Чугуївському районі Харківської області.

Черговий прес-тур у рамках проекту, організованого Харківським прес-клубом за підтримки колег із Сумщини та Полтавщини – до села Коробочкине Чугуївського району. Тут на нас чекає дещо цікаве – інтенсивний яблуневий сад на шпалерах

Подібних садів в Україні не так і багато. У Чугуївському районі сад «Харківської фруктової компанії» висаджений на площі понад 52 га. Як розповів керівник господарства Василь СЕРДЮК, площі під садівництво планується ще збільшити мінімум на 6 га. У подальшому тут, окрім яблук, вирощуватимуть вишні та сливи.

Аби забезпечити догляд за насадженнями, компанія створить близько 30 постійних робочих місць, а в час збирання урожаю запрошує робітників на сезонні роботи.

Інтенсивна технологія передба ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 440 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

 Територіальна реформа мляво, але все ж йдеУкраїною. Мляво, бо люди обережно ставляться до процесу децентралізації, оскільки не знають у що це виллється потім.  Побоюються, що невеличкі села, об’єднавшись з більш сильними економічно громадами, залишаться на окраїнах цивілізації без доступу до медицини, освіти, соціальних послуг.

Громади, що вже об’єдналися спростовують ці страхи власним прикладом. Журналісти Сумської, Полтавської та Харківської областей в рамках проекту «Реформи – шлях до успіху» організованого Харківським прес-клубом мали можливість поспілкуватися і з тими, хто вже об’єднався у громади, і з тими, хто не схвалює цих процесів у тому вигляді, у якому їх пропонують зараз. Аналізуючи почуте у Харківській області і у Сумській, стає зрозуміло, люди не розуміють багатьох процесів, бояться реформ, бо, де правду діти, у нас ще не було таких, що реально покращили життя.

Ті ж, хто зрозумів, щ ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 455 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

Як окремо взята громада може відбудувати своє село – переконалися учасники прес-туру, організованого Харківським прес-клубом, журналісти Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Об’єднавши зусилля, жителі Зміївського району змогли закласти досить міцний фундамент для подальшого розвитку. Як розповів голова Зміївської райдержадміністрації, гостинний господар району Віталій КОШЕЛЕНКО, план по доходах минулого року виконаний стовідсотково по всіх сільських та селищних радах. У першому півріччі 2016-го районний бюджет перевиконаний майже на 10 мільйонів гривень.

Триває у районі, щоправда, не без труднощів, і процес децентралізації. Тут планується утворити дві територіальні громади з центрами у місті Зміїв та селищі Комсомольське (Слобожанське). Втім, практично всі місцеві ради, які отримали пропозиції про об’єднання, або прийняли рішення про відмову, або взагалі не розглядали це питання на своїх сесіях.

Від дитсадка до ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 513 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)