Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Сумські експерти зазначають: відсоток маніпулятивних матеріалів у липні зріс на 10% проти показників  травневого моніторингу.

У липні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 4 до  10 числа.

Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №27 від 6-13 липня; «ДС-экспресс» № 25 від 22 червня, №27 від 6 липня; «Панорама» – № 26 від 22-29 червня, №27 від 29 червня-6 липня, №28 від 6-13 липня; «Сумщина» – №23 від 9 червня, №24 від 16 червня, №25 від 23 червня,  № 26  від  30 червня. Також оцінювалися матеріали с ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 973 | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

Такий результат соціологічного дослідження отримали у рамках програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги», яка реалізується в Україні за підтримки МФ «Відродження». ЇЇ третій рік поспіль реалізують експерти Інституту аналітики та адвокації у різних областях України. Основна мета – "опрозорення" та нормативне врегулювання співпраці благодійних фондів та лікувальних закладів. У 2016 планують сприяти запровадженню практики підзвітної діяльності благодійних фондів при закладах охорони здоров’я одразу у 4 областях – Тернопільській, Сумській, Миколаївській та Житомирській.

У 2014 році експерти Інституту аналітики та адвокації провели соціологічне дослідження «Неформальні платежі у закладах охорони здоров'я» Сум аби з'ясувати реальний стан медичної галузі у місті. За його результатами – майже 69% опитаних не задоволені рівнем надання медичної допомоги.

- Окрім цього, респонден ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 394 | Дата: 05.08.2016 | Комментарии (0)

Кажуть, бабак - чи не єдиний абориген українського степу, який ще залишився в дикій природі. Але житиме він лише тоді, коли степовими просторами корови пастимуться.

Він дуже сторожкий, той бабак, і голосно свистить на небезпеку! Чи досвищеться? Бо людина так напосіла на степ, що тепер від неї самої залежить, чи збережеться хоч його шматочок, і чи свистітимуть на волі пухнасті як рукавичка, але дикі й гонорові бабаки...

Степ, знаєте, це неймовірна штука. Відкритий простір - від обрію до самого неба. Стань на пагорбі, і злітай думкою у прозору далечінь. Бо й дурню зрозуміло, що туди, де око бачить, дійти неможливо... Але можна доїхати, сівши на трактора і встромивши у цілину сталеві зуби плуга. Така вона - велична, але надзвичайно вразлива, дика природа України! Бо існує впритул з людиною, з економічними і фінансовими інтересами «розумної» більшості.

Навряд чи можна припустити, що людина й природа ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 482 | Дата: 05.08.2016 | Комментарии (0)

До чого приведе нова стратегія розвитку громадянського суспільства на Сумщині? Чи можна здійснити механізм соціальних замовлень від влади – громадським об᾽єднанням? Чи достатній рівень професійності громадських організацій, аби ці замовлення отримувати та надавати ефективні послуги? Ці та чимало інших питань було порушено на спілкуванні в обласному прес-клубі, де 27 липня відбулася прес-конференція щодо впровадження обласної програми розбудови громадянського суспільства.

 

Проект програми є на сайті управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації. Принциповою особливістю цього документу, на думку голови ГО «Клуб Шанс»  Олексія Загребельного, є те, що в ньому закладено можливість розробки та впровадження соціальних замовлень. Це реально потрібний механізм, що є одним з найбільш ефективних інструментів вирішення соціальних проблем і розвитку громадського сектору на основі ті ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 451 | Дата: 02.08.2016 | Комментарии (0)

З героями одного з нарисів книги «Знедолені? Нездоланні! Історії переселенців» зустрілися журналісти та громадські активісти у Сумському прес-клубі. Автор нарису, голова правління прес-клубу та медіа-експерт Інститут демократії імені Пилипа Орлика Алла Федорина говорить: «Нам здалося, що кращою презентацією книги буде не власне розповідь про книгу, а зустріч із її героями, які розкажуть про свою роботу та проблеми, які їм доводиться вирішувати».

Книга, створена й видана завдяки Інституту Демократії за підтримки Інтерньюз-Європа за проектом Інтерньюзу в Україні, справді цікава й потрібна. Вона допомагає подолати негативні стереотипи, що існують у суспільстві щодо людей, які мають офіційну назву «внутрішньо переміщені особи»; зрозуміти проблеми тих, хто залишився без свого дому; взяти приклад із героїв книжки, які не лише знайшли себе в новому житті, а й допомагають іншим. Прикладом цьому – Анатолій та Дарія Сасси, які приїхали з Кра ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 415 | Дата: 01.08.2016 | Комментарии (0)

Тренінг з медіаграмотності провела для кременчуцьких активістів експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, голова правління Сумського прес-клубу Алла Федорина.

Для кременчужан він виявився актуальним. Напередодні, розповіли його учасники, у місті почали обговорювати інтернет-публікацію тутешньої мешканки, в якій вона буцімто розвінчувала місцевих «русофобів». Досить «сепарський» зміст одних обурював; у інших викликав скепсис щодо тексту та власне автора; хтось сумнівався, що матеріал зроблено особою, чий підпис значився під ним… Власне, тема цілком наклалася на тему тренінгу «Як не стати інформаційною маріонеткою?», що відбувся у Кременчуці.

Уже не вперше експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика проводять навчання з медіаграмотності. Зокрема Алла Федорина навесні спілкувалася на цю тему зі студентами Полтавського педуніверситету. Такі тренінги змушують учасників обговорити та осмислити актуальні нині п ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 467 | Дата: 16.07.2016 | Комментарии (0)

Більшість народних депутатів України, які представляють Сумську область у Верховній Раді, проголосували за запровадження в Україні біометричних паспортів.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України» було прийнято 14 липня 2016 року.
 
Цим Законом впроваджуються внутрішні біометричні паспорти, що є вимогою для лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Він передбачає, що кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на 10 років.

За даними сайту rada4you.org в парламенті пройшло 24 голосування, пов'язаних з цим законопроектом. Під час цих го ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 376 | Дата: 15.07.2016 | Комментарии (0)

До громадського руху Сумщини починає активно залучатися ромська громада.

05 липня 2016 року відбувся «круглий стіл» за темою «Шляхи інтеграції та розвитку ромської національної меншини у контексті життєдіяльності Сумської міської громади». Це перший захід масштабного проекту «Посилення інституційної спроможності ромських громадських організацій міста Суми», який здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» Сумською обласною громадською організацією «Фонд регіональних досліджень». Мета проекту - посилити спроможність  ромських громадських організацій у частині забезпечення сталого розвитку Сумської ромської громади.

Чи не вперше в Сумах проблеми ромів були обговорені публічно та змістовно.  Директор ромської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» Ольга Жмурко змістовно та жваво поспілкувалася з учасниками заходу, поінформувала присутніх про стан дотри ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 420 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)

Наркозалежні в Україні часто стають "легкою здобиччю" для поліцейських – вони не можуть себе захистити, їх легко змусити взяти на себе вину за злочини, яких вони не скоювали, вони не зможуть поскаржитись на погане ставлення. Безперечно, на боці вразливих груп мають бути суспільство та громадські організації. Втім, не менш важливим є озброєння цих груп базовими правовими знаннями, аби вони самі знали, як краще діяти в тій чи іншій взаємодії з правоохоронцями.

За сприяння ГО «Експертний центр з прав людини» (ЕЦПЛ) у Сумській області була сформована регіональна команда з протидії порушенням прав вразливих груп, до складу якої увійшли адвокати, журналісти, представники вразливих груп та сервісних організацій, які опікуються проблемами цих осіб. У взаємодії з експертами ЕЦПЛ учасники команди збирають інформацію про порушення прав вразливих груп, приймають участь у громадських розслідуваннях таких випадків, а також проводять освітні заходи. Набувши до ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 420 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)

5 липня у Сумському прес-клубі відбулося заплановане засідання громадських активістів і представників влади з приводу майбутнього веб-порталу органів виконавчої влади Сумщини.

Громадський діяч  Олександр  Такул  за приклад Сумщині поставив веб-портали двох міст України: Львова та Києва. Ці міста використовують таку електронну систему як openbudget. Вона дає змогу всім бажаючим детально та зручно переглянути кошториси об’єктів, на побудову або ж ремонт яких виділені кошти з міського бюджету. На мапі цього сервісу відображається навіть прогрес виконання проектів.

Загалом основними пропозиціями, що прозвучали на засіданні, стали наступні. Перше: створити систему інтерактивних голосувань, за якими можна було б вирішувати певні проблеми міста або ж приймати пропозиції від громадян. Чи хоча б наявність веб-приймальні звернень мешканців області.

Далі. Варто розподілити сайт на окремі блоки, інтуїтивно зрозумілі відві ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 503 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 33 34 »