Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 29 » Чи перебуватиме волонтерський центр «СББ – Тил» у Сумській школі №3 ?
19:36
Чи перебуватиме волонтерський центр «СББ – Тил» у Сумській школі №3 ?
Триває конфлікт між колективом Сумської школи №3 та волонтерським центром, що розташувався в приміщенні навчального закладу. В чому його суть? Прес-конференція в Сумському прес-клубі, що мала назву «Перебування волонтерського центру в Сумській школі №3 та питання реорганізації закладу», познайомила з поглядом на проблему колективу школи.

Нагадаємо, що в приміщеннях третього поверху сумської ЗОШ №3 близько двох років працює волонтерський центр «СББ – Тил».

За словами директора  школи   Ольги Волошиної, колектив закладу, учні та батьки допомагали волонтерам, але виникла потреба проводити ремонтні роботи, створити в школі дитячий садок. Цю ідею підтримало більше чотирьохсот людей. Директор стверджує, що саме після виділення коштів на дошкільний заклад волонтерський центр розпочав війну із школою.

На засіданні Ольга Волошина зазначила, що волонтерський центр є громадською організацією, яка не має договору оренди,  тому директор повністю несе відповідальність за дії волонтерів у навчальному закладі. Вона наголосила, що керівник волонтерів Валентина Андріяшева погоджувалася на ремонт приміщень без виселення. Але коли підійшов час ремонтних робіт, каже директор, посипалися погрози з боку волонтерів. Була викликана поліція. Ольга Волошина зазначила, що під час цієї сутички постраждали вчителька історії, завуч школи, якому розбив ніс чоловік у військовій формі. Наразі подано запит щодо оприлюднення відеозапису інциденту між колективом школи та представниками волонтерів.

Як говорить директор, за законом «Про освіту», стаття 63, в приміщеннях навчальних закладів не може бути жодна організація, яка не відповідає призначенню.

«Ми хочемо, щоб волонтерам надали приміщення, а наша школа розвивалася. Є рішення про реорганізацію школи в НВК і школу І-ІІІ ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов. На першому поверсі ми плануємо облаштувати дитячий садок»,  – розповідає Ольга Волошина.

Також було зазначено, що реорганізація повинна була початися ще з кінця травня 2016 року.

«Заради цієї школи я пішла в депутати і буду боротися за неї до кінця», – наголосила керівник.

Висловила своє обурення щодо висвітлення конфлікту між школою та волонтерами голова батьківського комітету п’ятого класу Олена Шерстюк. Вона шокована однобічністю інформації, яку подають сумські ЗМІ. Батьки не хочуть закриття школи і не покинуть цю ситуацію напризволяще. Вони також бояться за життя власних дітей, адже підпал волонтерського центру свідчить про небезпеку та ризики для учнів.

«Батьки вимагають, щоб політики звернули увагу на перебування волонтерського центру в школі. Ми також вимагаємо від керівництва міста публічного вибачення перед Ольгою Волошиною за бруд, який на неї вилили. Якщо ж ситуація не вирішиться, волонтерам не виділять приміщення до наступної п’ятниці, то батьки школярів вийдуть на мітинг під школу, вимагаючи приїзду Юрія Луценка», – повідомила Олена Шерстюк.

Голова профспілкового комітету школи Юлія Скляр наголосила, що профспілковий комітет покликаний захищати  права робітників, а склалася така ситуація, що співробітники школи постраждали від двох чоловіків, які відстоювали права волонтерського центру «СББ – Тил».

«Ми та наші діти допомагали волонтерам усім, чим могли, але все це обернулося проти нас», – стверджувала Юлія Скляр.

Завідувач відділення соціальної адаптації дітей-інвалідів «Берегиня» Надія Манько зазначила, що саме директор Сумської школи №3 сприяла співробітництву навчального закладу із відділенням соціальної адаптації дітей-інвалідів «Берегиня».

Конфлікт триває….

Руслана ЗАЄЦЬ

 

 
Категорія: Новини | Переглядів: 409 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: