Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському населенню Лебединського району: проект продовжено!
13:08
Допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському населенню Лебединського району: проект продовжено!
У Сумському прес-клубі відбулася презентація проекту «Виїзна психологічна, логопедична, правова допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському  населенню Лебединського району Сумської області», що здійснюватиметься за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства Америки в Україні .

 У продовження попередніх проектів із безоплатної правової допомоги громадська організація має за пріоритет обслуговування сільських мешканців за місцем їх проживання. За 11 місяців обласними спеціалістами на виїзді 420 особам буде надана психологічна, логопедична, правова допомога   учасникам АТО, їх сім’ям, родинам переселенців у сільську місцевість, сільським дітям у 14 селах Лебединського району.

 Зокрема, передбачається формування банку медичних даних цих  сімей, що складатиметься з результатів обстеження  обласними спеціалістами  психологом і логопедом; переліку наданої консультативної допомоги; пропонованої особистої програми для батьків із корекції розвитку дитини; рекомендацій учасникам АТО щодо допомоги інших спеціалістів. Інформація буде передана до Лебединської районної лікарні.

 Кожному учаснику заходу буде  надана індивідуальна правова допомога. Правові проблеми будуть узагальнені та передані як  інформація до Лебединського міськрайонного управління юстиції.

 Спільно з Лебединською районною радою та адміністрацією за участі місцевих ЗМІ планується провести два  круглі столи з психологічних і логопедичних проблем сільського населення та їх правових проблем.

Чому для проекту знову обраний Лебединський район? По-перше, говорить голова Ради ООГ «Усвідомлений вибір народу», керівник проекту Світлана Дронік, ми  з ними співпрацювали 3,5 року з надання безоплатної правової допомоги в 23 сільських радах. По-друге, сільське населення обділене увагою кваліфікованих обласних спеціалістів у  правовій, психологічній та логопедичній допомозі. Попередні зустрічі з мешканцями спонукали до розширення  надання медичної допомоги. Бо ж війна додала потреб у такій допомозі внутрішньо переміщеним у сільську місцевість особам. Колишні воїни АТО також  мають психологічні та логопедичні проблеми як наслідок контузій. Тим часом у Лебединській районній лікарні, сільських фельдшерсько-акушерських пунктах, сільських амбулаторіях дитячий логопед і дитячий психолог взагалі відсутні. Тому виїзди обласних спеціалістів у села  є актуальними. За час реалізації проекту планується надати допомогу 30 особам у кожному населеному пункті.   

 Проект насправді актуальний,  – переконана Світлана Дронік, – «і ми вдячні Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні його за фінансову підтримку».   

 Своїми думками про співпрацю в проекті  ООГ «Усвідомлений вибір народу»   заступник голови Лебединської райдержадміністрації Іван Легкий, заступник головного лікаря Лебединської ЦРЛ Олег Завора, сільський голова Пристайлівської сільської ради Оксана Снаткіна, сільський голова Курганівської сільської ради Микола Іванов, юрист проекту Оксана Шлегель та інші учасники засідання.

 Передбачається вподовж часу роботи проекту постійна й активна співпраця з інформаційним ресурсним Центром «Правовий простір» щодо висвітлення надання первинної правової допомоги сільському населенню. Інформація про найцікавіші моменти роботи Центру й надалі розміщуватимуться на сайті www.pravodlatebe.sumy.ua .

 
Категорія: Новини | Переглядів: 505 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: