Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 25 » Медіа-день у обласному прес-клубі: чому ж не було виборчих кабінок?
18:53
Медіа-день у обласному прес-клубі: чому ж не було виборчих кабінок?
Звинувачувати міську владу в тому, що вчасно не були поставлені кабінки для голосування, - непрофесійно. «Багато звинувачень висловлено у соцмережах, - сказав на прес-конференції керуючий справами Сумського міськвиконкому Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ. – Дехто навіть вважає це «акцією» з боку міської влади. Але читайте закон: встановлення кабінок не є повноваженням міської влади! Це – робота виборчих комісій».

До завдань влади в такій ситуації належить технічне забезпечення: надання приміщення, ліній зв’язку та телефонів, сейфів, меблів для роботи. І все це було виконано, хоча, наприклад, із приміщеннями для трьох дільниць існували проблеми, які довелося вирішувати.

Готових кабінок для голосування, виявляється, немає в принципі. Щоразу ДВК надаються брус та тканина. Остання закуповується перед виборами. Брус збирається по закінченню голосування й зберігається до наступних виборів. «І цього разу чотири кілометри брусу було передано комісіям вчасно, - розповів Віктор Волонтирець. - Його було замало, – закупили ще 1700 штук. Закупили тканину й також завчасно передали комісіям».

Міська ВК мала укласти угоду щодо облаштування кабінок. І вона була укладена з рекламно-виробничою компанією «Реклама і партнери», - повідомила голова МВК Світлана РЕВЯКІНА. «Проблема в тому, що не всі згодилися працювати з нами, бо великі складнощі виникають із Держказначейством. Воно затримує фінансування. Компанія планувала виконати цю роботу, але не впоралася з нею вчасно».

Раніше для подібної роботи наймалися кілька фірм. Цього разу – лише одна, яка не розрахувала своїх можливостей. Втім, чи лише в недоорганізованості справа, - сумнівається працівник виборчого штабу «Батьківщини» Сергій АЛЕЩЕНКО.

«Керівником компанії є Андрій Мараховський. Він же є й редактором видання, де активно друкувалися матеріали політсили «Рідне місто». А її господар, як відомо, - нардеп Ігор Молоток…»

Це – один бік справи. Журналісти не могли не поцікавитися іншим: чому представники політсил, які задіяні в роботі комісій, не повідомляли свої штаби про ймовірність проблем, що врешті виникли?

Як зазначив на вранішній прес-конференції керуючий справами ОДА Олег СУХОНОС, на зборах напередодні жодна комісія не сказала, що має запитання чи проблеми. Тож після виборів варто буде розбиратися: з неорганізованістю, недосвідченістю чи шкідництвом мали справу сумські виборці 25 жовтня.

 
Категорія: Новини | Переглядів: 489 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: