Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Медіа-день у обласному прес-клубі: cтаном на 16.00 у Сумах проголосували 33 % виборців
08:09
Медіа-день у обласному прес-клубі: cтаном на 16.00 у Сумах проголосували 33 % виборців

Близько 33% виборців у Сумах станом на 16.00 уже проголосували. Таку інформацію оприлюднив у Незалежному громадському прес-центрі «Сумський вибір-2015» член обласної виборчої комісії Роман ПЕТРЕНКО. Він нагадав, що у Сумах налічується 131 виборча дільниця, 233 503 виборців. А також повідомив, що поки що до ОВК жодних скарг щодо порушення виборчого процесу в області не надходило.

На його думку, складнощі щодо забезпечення голосування, що сьогодні виникають, пов’язані з недоліками нового Закону про вибори. Проте сам процес голосування забезпечено, навіть із урахуванням того, що не всі дільниці змогли вчасно його розпочати.

Секретар Сумської ОВК Олександр ЦЕЛБУНОВ зауважив, що складність полягає передусім у тому, що скоротився термін проведення виборчої кампанії – до 50 днів. За такий короткий час провести її ефективно неможливо. Що ж до закону про місцеві вибори, - більш складного за всі останні виборчі кампанії просто не було, вважає досвідчений фахівець. Часом питання, що виникають у членів обласної ВК, не знаходять свого чіткого відображення в законі, тому доводиться звертатися до ЦВК за роз᾽ясненнями і цих звернень, порівняно до інших виборів, виразно більше. Так, наприклад, довелося чути зауваження щодо того, що на вході до ДВК немає інформаційних матеріалів, які б повідомляли про кандидатів, як це завжди було раніше. Але подібні дорікання неправомірні, бо новий закон таку інформаційну продукцію відніс до розряду агітаційної, відтак використовувати її не можна. Між тим, вона не була б зайвою на дільницях, бо ж чимало виборців до останнього часу не визначилися зі своїми пріоритетами щодо голосування. Таких нюансів, кажуть члени ОВК, можна називати багато.

Що ж до питання про рівень явки виборців на сумські дільниці, то більшість експертів і напередодні сходилися на тому, що навряд вона може бути високою.


 

Категорія: Новини | Переглядів: 441 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: