Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 25 » Медіа-день у обласному прес-клубі: «ОПОРА» повідомляє про порушення
14:21
Медіа-день у обласному прес-клубі: «ОПОРА» повідомляє про порушення
Відразу кілька порушень виборчого процесу зафіксували спостерігачі Громадської мережі ««ОПОРА» в Сумській області. Зокрема, дільниці, де були відсутні кабінки для голосування, відкрилися із запізненням на дві години. Нагадаємо, що в Сумах таких дільниць було зафіксовано 16.

Із затримкою у три години почалося голосування у Перехрестівці Роменського району, де, як виявилося, у бюлетенях неправильно вказано по-батькові кандидата на посаду сільського голови.

«Нашими спостерігачами зафіксований факт голосування на столах на виборчій дільниці, що розміщена в школі №10 обласного центру, бо на той час там були відсутні кабінки для голосування, - повідомила Ірина СТЕГНІЙ, прес-секретар ГМ «ОПОРА» в Сумській області. – Люди не хотіли чекати, виник конфлікт, хоча, напевне, їм і не мали права видавати на руки бюлетені, поки не було кабінок. Крім того, був складений акт про порушення на двох виборчих дільницях, що розміщені в сумській школі №29. Там на стендах висіли зразки бюлетенів із уже проставленими «галочками». Також у Сумах зафіксований факт «пробного голосування». Представники ДВК, що розміщена в БК ім. Фрунзе, почали заповнювати протоколи  раніше визначеного часу. Спостерігачі припинили ці дії. Як пояснили члени ДВК, вони хотіли зробити «пробне» голосуваня».

Залишається невизначеною ситуація навколо секретаря МВК Любові ФЕТИЩЕНКО та члена МВК Віктора ГРИШКА у Глухові. 23 жовтня було подання про дострокове припинення їх повноважень. Втім, уже 24 жовтня Любов Фетищенко подала заяву до ЦВК, міліції та прокуратури про те, що на поданні стоїть не її підпис. Наразі очікується закінчення засідання ТВК, згідно з рішенням якої двох людей, які були призначені на місце секретаря та члена ДВК, буде вилучено, а Л. Фетищенко та В. Гришко будуть відновлені в складі комісії. У разі, якщо факт підробки підпису буде встановлений, – винні понесуть кримінальну відповідальність. 

Ірина Стегній також повідомила про факти, що потребують додаткової перевірки. Зокрема, спостерігачі повідомляють про організацію підвезення на виборчі дільниці виборців у Путивльському районі. Зараз виясняють, чи не під тиском голосують ці люди і чи не виборча це «карусель». А у Охтирці біля водоканалу, за повідомленнями місцевих жителів, які наразі поки не перевірені, з автомобіля «форд» червоного кольору розливають горілку.

Серед особливостей нинішніх виборів, що їх відмічають спостерігачі ГМ «ОПОРА», - низька явка виборців. Зокрема, повідомляється, що у Лебединському районі очікувана явка при найоптимістичнішій ситуації складе бодай 30%.



 

 
Категорія: Новини | Переглядів: 447 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: