Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 28 » Приймальня Української Гельсінської спілки тепер і в Сумах
07:14
Приймальня Української Гельсінської спілки тепер і в Сумах
Допомога з питань прав людини від Української Гельсінської спілки  з прав людини доступна тепер і у Сумах. Про це члени спілки заявили 23-го березня під час  презентації  у Сумському прес-клубі.

«Правова допомога – базовий інструментарій для захисту прав людини. Спілка – це саме та ключова установа, через яку ця правова допомога може здійснюватись», – закцентував Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ. Особливу увагу спілчани приділяють  прогалинам в українському законодавстві та порушенням прав людини з боку держави. «Адже визначення та аналіз даних проблем створює об’єктивний правовий плацдарм для їх остаточного вирішення шляхом реформ і зміни законодавства», – зазначає пан Максим. Загалом відділення спілки зараз діють у 30 містах України, вони займаються не тільки наданням юридичних консультацій, а й проведенням інформаційних та освітніх заходів. Специфіка спілки полягає у тому, що вона, за  словами її очільників, надає безкоштовну допомогу всім, хто звертається за нею. Сьогодні юристи найчастіше працюють із переселенцями, малозабезпеченими сім’ями, учасниками АТО. Взагалі ж поле їх діяльності дещо ширше. В нього входить надання первинної юридичної допомоги, роз᾽яснення законодавства, а у разі прямого порушення прав людини спілка надає вторинну юридичну допомогу, що включає в себе представлення у судах, написання скарг, апеляцій.

За минулий місяць сумською приймальнею, що діє з 15 січня, було надано юридичну допомогу вісімдесяти особам. За словами Володимира Виноградова, координатора громадської приймальні УГСПЛ у Сумах, вони не концентруватимуть свою увагу лише на обласному центрі. Плануються мобільні виїзди приймальні в райони для консультації осіб, що живуть в області і не мають можливості отримати кваліфіковану юридичну допомогу. Також будь-яка людина, яка потребує порад, може отримати їх від професіоналів у режимі онлайн. Проте, зауважує Дмитро Науменко, регіональний координатор, юрист громадської організації «МАРТ» в м. Чернігів, у онлайн-режимі можна надати допомогу дише загально-юридичного порядку. З приводу більш складних, індивідуальних питань варто особисто поспілкуватися з консультантами. Окрім іншого, Дмитро зауважив: завданням приймальні є не просто надання допомоги, тут навчать, як захищати свої права і людина потім зможе користуватися набутим досвідом.

Приймальня розташована на вулиці Бєлінського, 2, офіс 4 (орієнтирами пан Виноградов називає  Спасо-Преображенський собор та обласну наукову бібліотеку). Графік ведення прийому наступний: вівторок, середа, четвер з 10:00 до 16:00 – без попереднього запису; понеділок, п’ятниця – прийом за записом.

Телефон приймальні: 38 095 93 91 111

Електронні питання можна відсилати за електронною адресою: vladimirvinogradovsumy@gmail.com

Ангеліна КОВАНДА

 
Категорія: Новини | Переглядів: 518 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: