Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Протидія поборам у лікарнях: сумчанам розкажуть про їх права під час сплати благодійних внесків
15:54
Протидія поборам у лікарнях: сумчанам розкажуть про їх права під час сплати благодійних внесків
3 листопада у Сумах відбудеться відкрита лекція «Знай свої права. Благодійні внески пацієнтів» в рамках програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» за підтримки Інституту аналітики та адвокації і Міжнародного фонду «Відродження».

Тренінг проводитиме Олександр ТКАЧЕНКО – експерт Інституту аналітики та адвокації із протидії поборам з пацієнтів за безкоштовну медицину.

Олександр поділиться власним досвідом боротьби із неформальними платежами у лікарнях, розповість про дослідження Інституту аналітики та адвокації у цій темі і розкаже, що робити, якщо з вас вимагають «добровільну» благодійну пожертву.

Початок тренінгу 3 листопада (четвер) о 12:00. Захід відбудеться у приміщенні Агенції промоції «Суми» (м. Суми, вул. Соборна, 27).

Запрошуємо журналістів, громадських активістів, пацієнтські спільноти і всіх небайдужих громадян, яким цікава ця тема.

За більш детальною інформацією щодо організації та реєстрації на участь у заході звертайтеся до регіонального координатора програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» Володимира ЧЕПІКА, тел.: 050 630-02-61

Довідка: «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» - програма, яку 3 рік поспіль реалізують експерти Інституту аналітики та адвокації у різних областях України. Основна мета – «опрозорення» та нормативне врегулювання співпраці благодійних фондів та лікувальних закладів. Минулого року команді «побороборців» вдалось запровадити механізми підзвітної діяльності у Луцьку, Вінниці, Черкасах, Чернігові, ще раніше у Полтаві і вже сьогодні місцеві громади цих міст бачать скільки коштів збирається фондами та куди і скільки коштів витрачається лікарнями, адже останні публічно та відкрито звітуються. Слід зауважити, що до ініціативи сьогодні приєдналось понад 18 громадських організацій з абсолютно різних регіонів країни. До кінця 2016 планують запровадити таку практику у Тернополі, Сумах, Миколаєві та Житомирі. 
Категорія: Новини | Переглядів: 564 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: