Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 5 » Студенти – проти корупції
19:45
Студенти – проти корупції
У вівторок, 29 грудня, у приміщенні Сумського обласного прес-клубу відбулася пре-конференція, на якій підбивали підсумки реалізації проекту «Студенти Сумської та Харківської областей проти корупції у ВНЗ та молодіжній галузі». Проект реалізовував Сумський обласний комітет молодіжних організацій за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Мова на заході йшла про те, як студенти з Сум, Харкова та Глухова вчилися боротися з корупцією у своїх ВНЗ та містах.

 

«За півроку реалізації проекту через наші тренінги пройшли 64 молодих лідера з Сум, Харкова та Глухова – починаючи від громадських активістів  і закінчуючи студентськими деканами та ректорами. Покроковість у ході тренінгових циклів дозволила засвоїти кожен необхідний для становлення ефективного діяча етап – аналіз бюджетів ВНЗ і міст, адвокасі-кампанії та лобізм і проектний менеджмент. Саме тому випускники нашої «школи» вже показали результат роботи організаторів та мене, як тренера», - вважає Віктор Бобиренко, експерт «Бюро аналізу політики», який був тренером проекту.

 

Результат проходження молоддю тренінгів – дві резонансні справи та лобіювання проведення конкурсу на фінансування студентських проектів у СумДУ.

 

Другою гучною справою учасників тренінгів стала студентська революція у Харківському національному університеті радіоелектроніки. Після проведення адміністрацією ВНЗ нелегітимних виборів керівництва студентського самоуправління, активісти міста, студенти ХНУРЕ і не тільки провели ряд мирних акцій протесту проти свавілля адміністрації ВНЗ. Після цього наказом міністра освіти України Сергія Квіта, ректора ХНУРЕ було знято з його посади (http://pulse.org.ua/eksklyuziv-hnurevolyutsiya-yak-studenti-boryutsya-za-svoyi-prava/?_utl_t=vk).

 

Олеся Горяйнова                   

 
Категорія: Новини | Переглядів: 428 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: