Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
20 січня в обласному прес-клубі сумські журналісти заявили про свою позицію стосовно останніх законів, які вже встигли наректи «диктаторськими».

Метою прес-конференції стало залучення свідомої української спільноти до обговорення та активних дій у боротьбі за свободу слова.

З представниками преси спілкувалися автори звернення: редактор телеканалу АТБ Сергій АЛЕЩЕНКО, заступник головного редактора газети «Данкор» Владислав ІВЧЕНКО, головний редактор газети «Панорама» Євген ПОЛОЖІЙ, власний кореспондент газети «Україна молода» Алла ФЕДОРИНА.

Обговорювалися закони «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо заочного кримінального впровадження» – № 3587, «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» – №3879.

«Дія цих законів виявиться згубною для кожного з нас, вони обмежують права та свободи громадян: свободу слова, свободу совісті, своб ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 451 | Дата: 21.01.2014 | Комментарии (0)

Сумський прес-клуб став місцем для дитячої творчості. 15 січня тут відкрилась виставка робіт школярів на тему: «Ось така українська зима! Навчаючи малюванню, – вчити духовності».

Учасники виставки – члени гуртка «Чарівний пензлик» при Сумському НВК №42. Усього до цього кола юних художників належить близько 500 дітей – це всі учні навчально-виховного комплексу.

«Не кожна дитина може потрапити до художньої школи, – говорить заступник директора з навчально-виховної роботи НВК Ганна КРАСУЛЯ. – Тому для того, щоб розвивати художній смак учнів, здійснювати їх естетичне й патріотичне виховання, у нас діє багато гуртків».

Це не перша виставка «Чарівного пензлика». «Ми виставлялись у Сумській муніципальній галереї, також співпрацюємо з бібліотеками та громадськими організаціями, – зазначає керівник гуртка Світлана ПУШКАР. – Плануємо продовжувати подібну практику. Адже, приємно, коли дітей називають героями, хоча б героями виставки».

На відкритті події були присутні ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 508 | Дата: 18.01.2014 | Комментарии (0)

20 січня о 15:00 у Сумському прес-клубі відбудеться прес-конференція представників ЗМІ, які висловили свою незгоду з прийнятими Верховною Радою України законами, що обмежують права та свободи громадян.

Закони «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо заочного кримінального впровадження» - № 3587, «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» - №3879 критично обмежують права та свободи громадян: свободу слова, свободу совісті, свободу зібрань, свободу переміщень, право на висловлення власної громадянської позиції.

Прийняття та впровадження цих законів має на меті перетворити засоби масової інформації та журналістів на обслуговуючий персонал нині чинної влади, що унеможливлює об’єктивне висвітлення суспільно-політичного життя країни та зводить нанівець сам сенс професії журналіста.

У прес-конференції візьмуть участь:
- Сергій Алещенко;
... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 453 | Дата: 17.01.2014 | Комментарии (0)

20 січня о 14:00 у Сумському прес-клубі відбудеться звітна прес-конференція народного депутата України, члена бюджетного комітету Верховної Ради Олега Медуниці.

До участi запрошуємо всi ЗМI.

Прес-конференцiя вiдбудеться 20 січня, у понеділок, у прес-залi обласного прес-клубу -
м. Суми, Покровська площа, 13, 2 поверх.
Початок о 14:00. 
Категория: Анонси | Просмотров: 388 | Дата: 17.01.2014 | Комментарии (0)

15 січня о 15:30 в аудиторії № 3 головного корпусу (з годинником) УАБС НБУ відбудеться відкриття кабінету-музею історії розвитку електронної та офісної техніки.

Відвідувачі музею зможуть ознайомитися з такими розділами експозиції: обчислювальна техніка (технічні носії інформації, елементна база ЕОМ, перші види обчислювально-рахувальних пристроїв, перші ЕОМ в навчальному процесі тощо); офісна техніка (друкарські машинки, телефони, диспетчерські пункти і т.п.);

настінна інформація (портрети вчених-конструкторів обчислювальної техніки, ООТ в навчальному процесі, обчислювальна техніка минулого); технічні засоби навчання (діа-, кіно- та мультимедійні проектори, пристрої програмованого контролю знань); література (методичні та навчальні посібники, інструкційні матеріали); обчислювально-офісна техніка в УАБС (альбоми фотографій кафедр інформатики, обліку та аудиту, економічної кібернетики, фінансів, банківської справи); інформація про працевлаштування випускників УАБС (планшет ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 453 | Дата: 15.01.2014 | Комментарии (0)

15 січня в обласному прес-клубі відбудеться презентація виставки робіт школярів на тему «Ось така українська зима! Навчаючи малюванню, - вчити духовності».

Чи знаємо ми, що навчальна програма з образотворчого мистецтва з᾽явилася порівняно недавно? І чи замислювалися ми, що можна дитину навчати правильно проводити та з᾽єднувати лінії, а можна навчити бачити світ по-своєму і любити свою країну? Виховання любові до своєї землі, історії, мови, культури свого народу – виховання в дусі національних пріоритетів, де прагнення до краси посідає не останнє місце. І тому Сумський НВК №42 надає урокам з образотворчого мистецтва та заняттям гуртка «Чарівний пензлик» багато уваги.

У цьому ми можемо переконатися, побачивши малюнки школярів на тему української зими та новорічно-різв᾽яних свят і поспілкувавшись із учителем образотворчого мистецтва та керівником гуртка «Чарівний пензлик» Світланою Пушкар, заступником директора з навально-виховної роботи НВК №42 Ганною Красулею та директоро ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 512 | Дата: 14.01.2014 | Комментарии (0)

Обласне об’єднання громадян «Усвідомлений вибір народу» представило в Сумському прес-клубі звіт з виконання свого проекту, протягом 6 місяців дії якого було проведено роботу зі створення системи первинної безоплатної допомоги.

Цільовою аудиторією проекту, який тривав з липня по грудень 2013 року, стали малозахищені категорії населення 11 сільських рад Лебединського району та Битицької сільської ради Сумського району, а саме пенсіонери, інваліди, ветерани, сільські жителі, одинокі матері, члени багатодітних сімей, безробітні, паліативні пацієнти, інші малозабезпечені громадяни.

В ході роботи щомісяця організовувалися виїзні консультації населення юристами безпосередньо в селах Лебединського району. Сільські ради організовували зустрічі населення з юристами.

«За час роботи проекту було надано юридичну первинну правову допомогу 274 особам, в т.ч. з 252 – із сільської місцевості, – розповіла керівник проекту Світлана Дронік. – Справи переважно стосувалися соціального ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 476 | Дата: 06.01.2014 | Комментарии (0)

Якщо поцікавитися у пересічного українця його ставленням до ГМО (генетично модифікованих організмів), відповідь здебільшого буде однозначною: «ГМО – це погано». А от якщо попросити аргументувати свою позицію, пояснивши, що саме поганого несе нам генетична інженерія, – навряд чи ми почуємо якісь обґрунтовані доводи.

Жителі України, та і не лише нашої держави, легко стають жертвами інформаційних сенсацій. Так, час від часу інформаційний простір потрясають жахливі історії про згубність ГМО для організму. Перелякані споживачі з радістю дивляться на всюдисущі написи «Без ГМО» на продуктах, не задумуючись про інші загрози, які ті можуть нести.

Насправді ж висновок Всесвітньої організації охорони здоров’я однозначний: «ГМ продукти, доступні на міжнародному рівні, пройшли оцінку ризиків для здоров’я людини… Результати не вказують на будь-який ризик».

Узагальнений результат понад 130 наукових ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 507 | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

«Професійна етика журналіста: хто має відстежувати її порушення та яка реакція на них може бути ефективною?» Засідання за «круглим столом» під такою назвою відбулося у Сумському обласному прес-клубі.

Приводом до нього стали реалії сучасної журналістики, що відобразилися зокрема у моніторингу регіональних ЗМІ, що майже два роки відбувається за проектом «Моніторинг публікацій у регіональних друкованих ЗМІ для оцінки дотримання стандартів журналістики». Ознайомлення з підсумками досліджень навряд чи може втішити когось із місцевих журналістів, адже вони засвідчують: на фоні інших регіонів, що входять до проекту – Донецької, Вінницької, Львівської областей та АР Крим – Сумщина виглядає «передовою» щодо розміщення «джинси» та відстаючою щодо дотримання стандартів якості публікацій у друкованих та Інтернет-ЗМІ.

Координатор проекту медіа-експерт Світлана ЄРЕ ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 456 | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)

Незалежна профспілка найманих працівників ПАТ «Сумське НВО ім. Фрунзе» прийняла рішення про вступ до Всеукраїнського профспілкового об’єднання «Демократичні профспілки України».

Про це на засіданні «круглого столу», що відбувся в обласному прес-клубі з ініціативи Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність» повідомив голова профспілкового комітету фрунзенців Валерій ШЕРШЕНЮК.

Без об’єднання, вважає він, профспілкам неможливо успішно боротися за свої права. Лише об’єднавшись, можна вирішити проблеми, серед яких Валерій Шешенюк називає передусім те, що підприємство не рахується з їх профспілкою, приймаючи суттєві рішення; не приймається новий колективний договір, а при цьому на ПАТ не кращі умови праці для робітників. Є й певні утиски щодо членів незалежних профспілки, що взагалі є порушенням прав людини. І якщо досі спілка не знаходила, з ким можна об’єднатися, то тепер така спільнота є – це «Демократичні профспілки України».

Лідери профспілкового об’єднання « ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 520 | Дата: 29.11.2013 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 »