Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Обговорення   «охайності» в журналістиці, а власне –  проблем плагіату і дотримання професійних стандартів відбулося в профі-студії Сумського прес-клубу. 

Спеціаліст Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Володимир Кузьменко розповів про випадки, коли матеріали відділу поліції, в тому числі й підготовлені ним особисто,  використовували на місцевих Інтернет-ресурсах без будь-яких посилань на джерело.  Володимир навів приклади, коли недобросовісні журналісти ідуть «глибше»: посилаються на  сайт, де «запозичили» поліцейську інформацію, але не на сам сайт відділу поліції, де вона опублікована офіційно, чи центр зв᾽язків із громадськістю, який цю інформацію підготував.  Володимир Кузьменко додав, що після спілкування з представниками таких Інтернет-ресурсів, на деяких припиняли красти інформацію, даючи її без посилань,   але деякі воліли замість поставити посилання просто знят ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 484 | Дата: 30.06.2016 | Комментарии (0)

Триває конфлікт між колективом Сумської школи №3 та волонтерським центром, що розташувався в приміщенні навчального закладу. В чому його суть? Прес-конференція в Сумському прес-клубі, що мала назву «Перебування волонтерського центру в Сумській школі №3 та питання реорганізації закладу», познайомила з поглядом на проблему колективу школи.

Нагадаємо, що в приміщеннях третього поверху сумської ЗОШ №3 близько двох років працює волонтерський центр «СББ – Тил».

За словами директора  школи   Ольги Волошиної, колектив закладу, учні та батьки допомагали волонтерам, але виникла потреба проводити ремонтні роботи, створити в школі дитячий садок. Цю ідею підтримало більше чотирьохсот людей. Директор стверджує, що саме після виділення коштів на дошкільний заклад волонтерський центр розпочав війну із школою.

На засіданні Ольга Волошина зазначила, що волонтерський центр є громадською організацією, я ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 408 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)

 Дивом врятована кобза, містичним чином змінила життя цілої родини. Ця історія могла б стати продовженням відомого українського фільму «Поводир», в ній стільки ж болю.

Невпевнено тримає в руках стару непоказну кобзу Василь Гузенко. Ця річ має таку моторошну історію, що 70-літньому чоловікові не просто розповідати.

«Це кобза одного з кобзарів, яких розстріляли після так званого «з’їзду кобзарів», — говорить харків’янин Василь Гузенко. Її врятував машиніст поїзда, який віз цих кобзарів на з’їзд, але, як насправді виявилося, – на розстріл».

Про ту моторошну історію і нині не багато інформації, адже не залишилося живих свідків, крім енкаведиста, який керував розстрілом і машиніста поїзда. Було це на початку грудня 1930 року чи, за іншими даними, 1934 року. Тоді в Харківському оперному театрі відбувся З’їзд народних співців Радянської України, куди з різних об ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 440 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)

Журналістам Сумщини, Полтавщини та Харківщини під час прес-туру, що відбувся у рамках проекту «Реформи — шлях до успіху», випала можливість познайомитися з непересічним чоловіком,  вирощує водяні лілії та створив єдиний у своєму роді на Харківщині, а, може, й у всій Європі сад німфей або водяних лілій.

Мешканець села Ємці, що у Дергачівському районі Харківської області  Василь Гузенко вже не рахує скільки різновидів лілій має, але говорить, що цих квітів у нього більше, ніж у відомому Нікітському Ботанічному саду: від місцевих білих красунь до тропічних лілових і лілій нічного цвітіння. Говорити про те, з чого почалося захоплення ліліями чоловікові не просто. «Якщо  хтось дуже чимось захоплюється, то я з впевненістю можу сказати, що ця людина ховається від світу. Я теж захований. У ліліях», — говорить Василь Гузенко.

Свого часу захоплення ліліями для нього стало спасінням, коли виникли проблем ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 422 | Дата: 29.06.2016 | Комментарии (0)

Третій прес-тур, організований Харківським прес-клубом, покликав сумських журналістів до Дергачівського району Харківщини.

Голова Дергачівської районної держадміністрації Олександр Політуха переконаний: головне його завдання як керівника – а він у районі працює півтора року – побудувати нову схему стосунків, створити комфортні умови для працюючих, виводити бізнес із тіні. Мова – й про фермерські господарства, яких у районі налічується 66. Це число з роками збільшується, проте працювати господарствам нелегко: необхідна все ж державна підтримка, необхідна атмосфера сприяння – як у інших країнах. Власне, Україна наразі не має програми підтримки фермерства і це дається взнаки.

Які ж чинники потрібні для зміцнення фермерства у районі, що загалом має хорошу економічну ситуацію й навіть може похвалитися профіцитом бюджету? Олександр Політуха перераховує: перше – аби ніхто не заважав. «Часто кажуть: не треба нам допомагати, лише б н ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 371 | Дата: 28.06.2016 | Комментарии (0)

У рамках прес-туру, організованого обласним прес-клубом за проектом, підтриманим управлінням інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Сумської облдержадміністрації, сумські журналісти відвідали селище Сад. 19 червня тут відзначалася 105-річниця засування села, а також у цей день відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку, присвяченого 25-річчу Незалежності. Учасники прес-туру познайомилися з селищним головою, яка провела імпровізовану екскурсію Садом і розповіла, чим живе місцева громада.

Голова селища й голова регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Надія Масалітіна очолює місцеву раду вже 22 роки, тому вона може вичерпно розказати про розвиток сільської громади та оцінити проблеми, що сповільнюють його. За словами Надії Іванівни, наразі бюджет селища складає 2,8 мільйона гривень. Завдяки децентралізації він буде на порядок вищим. Що ж до аргументів на користь об᾽єднання з Садівською громадою, голова наз ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 571 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

Липковатівський агроколедж: у нас відібрали землю і заливають її «хімією»


Українські аграрії можуть зробити майже неможливе: виростити органічно чисту продукцію, якій позаздрять в Європі, самостійно вийти на ринки ЄС, завдяки цьому забезпечувати себе повністю, купувати нову техніку, робити ремонти і ні в кого не просити допомоги. Але через корупцію та рейдерські атаки навіть найуспішніші справи можуть дуже швидко зійти нанівець. Саме це наразі відбувається в Липковатівському аграрному коледжі на Харківщині.

Липковатівський аграрний коледж, що в Нововодолазькому районі ― унікальний. Навчальному закладові 115 років. Працює і навчає дітей за напрямами сільського господарства: агроном, зоотехнік, ветеринарний фельдшер та аграрний менеджмент. Директор Микола Таркан говорить: спеціальності ― не касові, черги абітурієнтів не вишиковуються, проте ті, хто все ж наважаться здобувати тут освіту, в житті не пропадуть.

В аграрному коледжі є навч ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 510 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

ТРАВНЕВИЙ МОНІТОРИНГ СУМСЬКИХ ВИДАНЬ ЗАСВІДЧИВ, ЩО САЙТИ НАРОЩУЮТЬ ВІДСОТОК ЗАМОВНОСТІ, ДРУКОВАНІ Ж ВИДАННЯ НАМАГАЮТЬСЯ РОБИТИ ХОРОШУ МІНУ ПРИ ПОГАНІЙ ГРІ, ПРОДОВЖУЮЧИ «СОРОМ᾽ЯЗЛИВО» ХОВАТИСЯ ЗА ЗНАЧКАМИ НЕНАЛЕЖНОГО МАРКУВАННЯ

Сумські експерти зазначають: третина матеріалів аналізованих друкованих ЗМІ є маніпулятивною.
У травні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 23 до  29 числа.
Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №21 від 25 травня-1червня; «ДС-экспресс» № 20 від 118 травня та №21 від 25 травня; «Панорама» – № 21 від ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 484 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

Підведення підсумків проекту  «Крок до мужності» Авіаційного спортивно-технічного клубу «Дельта» відбулося в Сумському прес-клубі.

На початку був презентований відеоролик про те, як саме відбувався проект, очами його учасників. Учасниця проекту, гімназистка  обласної Гімназії-інтернату для талановитих дітей Наталія Лавірко розповіла  про підготовку  та відчуття перед стрибком із парашутом. Вона підходила до цієї миті поступово та з величезним бажанням.  Наталія відзначила, що перед стрибком у неї не було думок, лише відчуття неба та свист вітру. Дівчина говорить, що вже визначилася з майбутньою професією: вона бажає навчатися в льотному училищі.

Клуб бере початок ще з 80-тих років минулого століття.  Олександр Супрун пригадав, що починалося все з дельтапланів.  Із часом клуб «Дельта» став більш самостійнім, що дало змогу запровадити авіамодельний спорт і придбати мотодельтаплани.   ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 453 | Дата: 27.06.2016 | Комментарии (0)

Другий прес-тур сумських журналістів на Харківщину мав на меті показати, що органічне землеробство та органічна продукція є добрим шансом для України реально розвинути сільгоспсектор і вийти на закордонні ринки продукції.

Якщо земля-годувальниця хвора, чи можна розраховувати на власне здоров’я? Відповідь здається очевидною. Але далеко не всі виробники сільськогосподарської продукції замислюються над цим і продовжують активно застосовувати хімічні добрива та отрутохімікати. Ті ж, що навчилися вирощувати зерно без хімії, залишаються поза увагою держави.
Вважається, що без хімії урожаю не буде. Між тим, з 2007 року в Україні діє центр сертифікації органічної продукції Органік Стандарт, визнаний у Європейському Союзі.Отже, існує в Україні органічне землеробство?

ТЕОРІЯ І СІК ГАРБУЗА
В Інституті овочівництва і баштанництва Національної академії ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 397 | Дата: 26.06.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 »