Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів
Проект Харківського прес-клубу «Реформи – шлях до успіху», що почав здійснюватися цієї весни, дав хорошу можливість журналістам Сумщини познайомитися з досвідом сусідів-харків᾽ян.



ЇДЕМО НА ХАРКІВЩИНУ!

Проект має на меті організувати шість прес-турів журналістів Харківської, Сумської та Полтавської областей до об’єктів, установ, сільських і селищних рад, найбільш успішних підприємств, господарств, де громадська та приватна ініціативи впливають на якість життя людей і громад у цілому. Проект спрямований на поліпшення поінформованості мешканців областей про хід децентралізації, декомунізації, антикорупційної та інших реформ, їхній вплив на загальне становище людей, рівень життя, поліпшення соціальних стандартів, якість надання медичних, освітніх, транспортних послуг, подолання негативних стереотипів, сформованих російськими пропагандистськими телеканалами.

Харківський прес-клуб  здійснює проект у партнерстві ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 448 | Дата: 26.06.2016 | Комментарии (0)

Фестиваль історичної реконструкції «Стара Фортеця. Подорож крізь століття»  відчиняє свої двері перед гостями свята.

16 червня в «Суми News» відбулася прес-конференція з приводу цього заходу, на якій був присутній міський голова Тростянця Юрій Бова. Він сказав, що місто на всі 100 % готове до проведення грандіозної  події року.

25-26-27 червня в місті Тростянець Сумської області відбудеться сьомий міжнародний фестиваль «Стара Фортеця. Подорож крізь століття». Місце проведення дійства – унікальна пам’ятка архітектури XVIII століття фортеця Круглий двір. Цього року захід буде ще більш масштабнішим  за кількістю лицарів і триватиме три дні. Близько 200 бійців із-за кордону зійдуться в безкомпромісних командних, професійних та індивідуальних боях. На фестивалі змагатимуться представники Ізраїлю, Казахстану, Молдови та України.

 Усі присутні матимуть змогу поринути в атмосферу козацтва ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 472 | Дата: 21.06.2016 | Комментарии (0)

Веб-портал органів виконавчої влади Сумщини планують оновити та удосконалити.

17 червня у Сумському прес-клубі відбулося засідання профі-студії на тему «Яким бути веб-порталу органів виконавчої влади Сумщини?», на якій журналісти та чиновники обговорювали недоліки сайтів виконавчої влади.

«А чи зручний сайт обласної адміністрації для вас, як споживача?» – передусім поцікавилася модератор зустрічі у  начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Сумської обласної державної адміністрації Сергія Над’ярного. Він зазначив, що сайт, справді, має незручну структуру, через що важко знайти статистичні та аналітичні дані; покритикував дизайн веб-порталу, який, на його думку, є застарілим. «Нещодавні зміни в законодавстві дали змогу дизайнерам самостійно обирати зовнішній вигляд сайту. Це дозволить оновити обличчя веб-порталу органів виконавчої влади Сумщини», – сказав Сергій Над& ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 525 | Дата: 21.06.2016 | Комментарии (0)

 «Бюро аналізу політики»  оприлюднило інформацію щодо прозорості бюджетів міст України

10 червня представники Громадської організації «Бюро аналізу політики». Наталія Орлова та Віктор Бобиренко на прес-конференції у Сумському прес-клубі представили інноваційну методологію дослідження бюджетної політики «Індекс прозорості-участі-доброчесності місцевих бюджетів». Загальна оцінка включає 173 критерії. «Ця методика дозволяє оцінити взагалі  всю діяльність у бюджетній сфері на рівні міста, і її тепер можна продовжувати та поширювати на інші міста», – говорить Віктор.

 Період оцінювальної діяльності тривав з липня 2015 року до лютого 2016. За цей час було проаналізовано наступні документи: затверджені цільові програми, бюджетний регламент, річні плани закупівель на сайті місцевої ради, річний звіт про виконання місцевого бюджету за календарний рік та ще багато інших.
... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 473 | Дата: 12.06.2016 | Комментарии (0)

Громадська організація «Клуб «Шанс» у партнерстві з громадською організацією «Інститут аналітики та адвокації» (м. Полтава), за фінансової підтримки управління інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Сумської ОДА та Міжнародного фонду «Відродження» оголошує про проведення конкурсу на участь у дводенному тренінгу для лідерів НУО Сумської області на тему «Соціальна підзвітність: поняття, продукти та переваги впровадження».  

Тренінг відбуватиметься у Сумах із 21 по 22 червня. Його основні завдання: 

1. Ознайомити представників неурядових організацій із концепцією взаємодії місцевої влади та громадськості на засадах соціальної підзвітності. 

2. Надати інформацію щодо системи органів влади та участі НУО у розробці й прийнятті місцевих цільових програм. 

3. Сформувати навички аналізу місцевих бюджетів та контролю за використанням міцевих ресурсі ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 451 | Дата: 10.06.2016 | Комментарии (0)

Місцеві журналісти поділилися своїми невеличкими захопленнями та показали, чим вони займаються поза своєю професійною діяльністю.

7 червня у Сумському прес-клубі відбулося досить неформальне засідання, на якому дехто з місцевих журналістів познайомив присутніх зі своєю творчістю та захопленнями, яким вони присвячують себе у вільний час.

Аліна Журбенко, режисер «ATV», розповіла, що її хобі  – вишивка – почалося з дитинства. «Чим більше працюєш із журналістами, тим більше вони тебе надихають на вишивання української символіки», – посміхається Аліна.

Леся Кирій, прес-секретар Бюро аналізу політики, поділилася рядками віршів, на які у неї вистачає сил поза прес-релізами. Сьогодні основна людина, якій вона адресує свої емоції, це її чоловік, журналіст, співголова прес-клубу Олексій Захарченко, який уже понад рік знаходиться в АТО. Одну з таких поезій, із клубком у горлі, Леся про ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 494 | Дата: 08.06.2016 | Комментарии (0)

Досудове розслідування за фактом зникнення Сергія Лихмана триває й досі. Знайдені свідки, встановлений автомобіль викрадачів, зібрана необхідна інформація з камер відеоспостереження, але злочин  залишається не розкритим.

Місцеві журналісти та небайдужі до злочину люди  у Сумському прес-клубі спробували розібратися, чи просувається справа щодо викрадення Сергія Миколайовича Лихмана.

Нагадаємо: 18 травня 2014 року близько першої години дня Сергій Миколайович був викрадений невідомими особами поблизу свого будинку на вулиці Коротченка в Сумах.

У рамках кримінального провадження було висунуто три версії злочинів: злочин скоєно на ґрунті особистих неприязних відносин; злочин скоєно на ґрунті комерційної діяльності; злочин скоєно на ґрунті політичної та громадської діяльності. Наразі правоохоронні ограни схиляються до третьої гіпотези.

Слідчий управління Сумський області Віталій Крамаренко запевнив, що сп ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 419 | Дата: 08.06.2016 | Комментарии (0)

Відтепер штамп апостиля на офіційних документах громадяни України зможуть проставити за місцем проживання.

 

Офіційні документи, такі як свідоцтво про народження або шлюб, документи, видані органами юстиції та судами, оформлені нотаріусами, атестати та дипломи досить часто необхідно надавати за кордоном. Перед цим документ в обов'язковому порядку має бути легалізований. Процедура підтвердження автентичності офіційних документів за кордоном значно спрощена для країн-учасниць Гаазької конвенції 1961 року. Більше 90 країн світу, які приєднилися до цієї угоди, проголосили запровадження апостиля.



Апостиль – це спеціальна форма засвідчення документів, призначених для використання на території інших держав. Апостилювання є підтвердженням того, що особа, яка підписала відповідний документ, мала для цього всі необхідні повноваження. Така форма легалізації визнається офіційними органами всіх держав-учасниць Гаазької ко ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 532 | Дата: 25.05.2016 | Комментарии (0)

24 травня в обласному прес-клубі відбудеться прес-конференція Дмитра Яроша  «Національний Рух «ДІЯ» та виклики сьогодення».



Сумський обласний штаб НР «ДІЯ» запрошує журналістів на зустріч із провідником руху Дмитром Ярошем, який презентує Національний Рух, розкриє завдання, що ставить перед собою «ДІЯ», розкаже про політичну ситуацію в Україні, дасть відповіді на запитання журналістів.                                                                        



До участі запрошуємо ... Читати далі »
Категория: Анонси | Просмотров: 505 | Дата: 23.05.2016 | Комментарии (0)

18 квітня у Сумському прес-клубі назвали імена володарів премії Андрія Тарнаруцького

Ініційований громадськими активістами правничих проектів Сумської області спільно з обласним прес-клубом конкурс публіцистичних матеріалів  із політично-правничої тематики на премію імені Андрія Тарнаруцького  проходиву лютому-квітні 2016 року. 

Його мета– вшанувати пам’ять земляка, аналітика-інтелектуала, журналіста, політичного оглядача і публіциста Андрія Тарнаруцького, який помер у 2011 році від тяжкої хвороби,  а також привернути увагу суспільства до необхідності дотримуватись стандартів професійності, чесності та об’єктивності у професійній діяльності та у житті. Саме такі принципи сповідував Андрій Тарнаруцький у будь-якій справі, за яку брався, і саме їх, на думку ініціаторів конкурсу, бракує нині сучасному суспільству, - вважає координатор ініціативи Наталія Лебедь.

На розгляд журі бу ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 522 | Дата: 19.04.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 33 34 »