Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 21 » Епоха лицарства ще не закінчилася - фестиваль «Стара Фортеця. Подорож крізь століття» подарує атмосферу Середньовіччя
12:29
Епоха лицарства ще не закінчилася - фестиваль «Стара Фортеця. Подорож крізь століття» подарує атмосферу Середньовіччя
Фестиваль історичної реконструкції «Стара Фортеця. Подорож крізь століття»  відчиняє свої двері перед гостями свята.

16 червня в «Суми News» відбулася прес-конференція з приводу цього заходу, на якій був присутній міський голова Тростянця Юрій Бова. Він сказав, що місто на всі 100 % готове до проведення грандіозної  події року.

25-26-27 червня в місті Тростянець Сумської області відбудеться сьомий міжнародний фестиваль «Стара Фортеця. Подорож крізь століття». Місце проведення дійства – унікальна пам’ятка архітектури XVIII століття фортеця Круглий двір. Цього року захід буде ще більш масштабнішим  за кількістю лицарів і триватиме три дні. Близько 200 бійців із-за кордону зійдуться в безкомпромісних командних, професійних та індивідуальних боях. На фестивалі змагатимуться представники Ізраїлю, Казахстану, Молдови та України.

 Усі присутні матимуть змогу поринути в атмосферу козацтва та лицарства, побачити запеклі поєдинки, відчути себе «Робін Гудом», позмагавшись у турнірі лучників, приміряти найдавніші вбрання та обладунки, взяти участь у конкурсі на кращий костюм.

Крім цього, на фестивалі кожен бажаючий зможе завітати до середньовічної корчми і скуштувати різноманітні страви, приготовані на вогнищі, а також взяти участь у майстер-класах та відвідати ярмарок ремесел, здійснити прогулянку містом в середньовічній кареті.

«Ми потурбувалися, щоб туристам було зручно, зокрема організуємо цікаві екскурсії, створимо безкоштовне наметове містечко в урочищі Нескучне, збільшимо та зробимо безпечнішою трибуну для глядачів. Усі три дні фестивалю будуть цікавими та драйвовими», - повідомив Юрій Бова.

Зазначимо, що в цьому році буде також турнір для дівчат, окрема номінація «Щит-меч». З’явилася номінація «Масовий бій», вона передбачає поділ учасників на дві групи, які зійдуться в запеклому поєдинку. Відкривати масштабний захід «Стара Фортеця. Подорож крізь століття» буде бій, де братиме участь сто бійців. Міський голова Тростянця Юрій Бова також зауважив, що планується з дрона знімати поєдинки лицарів.

Організатори фестивалю наголосили, що він є сходинкою, через яку спортсмени потраплять на більшу арену

Вечірня програма дійства передбачає неймовірне вогняне шоу та багато інших сюрпризів.

Кожен фестивальний день проходитиме у супроводі виступів історичних фольклорно-музичних колективів.

Руслана ЗАЄЦЬ

 
Категорія: Новини | Переглядів: 474 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: