Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Лютий » 17 » Які пріоритети має новий проект безкоштовної правової домоги малозабезпеченим сільським мешканцям, дізнавалися у Сумському прес-клубі
14:22
Які пріоритети має новий проект безкоштовної правової домоги малозабезпеченим сільським мешканцям, дізнавалися у Сумському прес-клубі
22 січня у Сумському прес-клубі презентували проект «Спільна діяльність Сумського громадського центру правової інформації та консультацій і 23 сільських рад Лебединського району в розбудові системи сільських правових консультантів (параюристів), надання ними за участі юриста Центру безоплатної  первинної правової допомоги  сільському населенню, вимушеним переселенцям та сім’ям учасників АТО».

Центр правової інформації та консультацій при обласному об’єднанні громадян «Усвідомлений вибір народу» здобув чималий досвід надання безоплатної первинної правової допомоги сільському населенню.  Тож сьогодні, коли перед українцями постають нові проблеми правового характеру, саме об’єднанню було надано підтримку Міжнародного фонду «Відродження» для продовження такої діяльності, –  розповіла голова Ради ООГ «Усвідомлений вибір народу», керівник проекту  Світлана Дронік. 

Нова проектна пропозиція, що  є логічним продовженням попереднього проекту з правової допомоги сільському населенню, спрямована на вирішення актуальних проблем. Передусім, окрім безоплатної первинної правової допомоги сільському населенню, викликом часу стали проблеми вимушених переселенців і сімей учасників  АТО. Законодавче врегулювання цих питань не встигає  їх упереджувати. Тому сільські параюристи потребують навчання з узагальненням  таких проблем на рівні сільських громад і окресленням шляхів їх вирішення.  

На даний час сільські голови мають досвід із основ надання  первинної безоплатної правової допомоги в своїх сільських громадах, але їм ще необхідна практична допомога юристів Центру при консультуванні громадян.  Оскільки у 2012-2013 роках Центр співпрацював із Лебединською районною радою та 23 сільськими радами, він має досвід і бажання удосконалити цю співпрацю. 

Окрім того, протягом 2014 року Центр надав повний комплект документів для проведення конкурсів на надання БПД. Не всі сільські ради провели ці конкурси, але мають намір зробити це в поточному році. Тут також потрібною буде взаємодія сільських рад із  Центром. Це, а також  співпраця з Лебединською районною радою стане запорукою створення необхідних передумов для вирішення вище перелічених проблем. 

Своїми думками про співпрацю з Центром правової інформації та консультацій при ООГ «Усвідомлений вибір народу» та баченням перспектив спільної роботи поділився голова Лебединської районної ради Василь Калита.

Термін реалізації проекту – січень-червень 2015року. Згідно з графіком роботи Центру, протягом цього часу фахівці  будуть  вести прийом громадян в офісі та допомагати сільським параюристам на виїзді в шести сільських громадах Лебединського району. Результатом реалізації проекту має стати продовження розбудови якісної системи  надання безоплатної первинної правової допомоги сільському населенню,  переміщеним особам та сім᾽ям учасників АТО. Передбачається вподовж часу роботи проекту постійна й активна співпраця з інформаційним ресурсним Центром «Правовий простір» щодо висвітлення надання первинної правової допомоги. Інформація про найцікавіші моменти роботи Центру й надалі розміщуватимуться на сайті www.pravodlatebe.sumy.ua.
Категорія: Новини | Переглядів: 455 | | Теги: Світлана Дронік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: