Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Медіа-день у обласному прес-клубі: у області є дві «гарячі точки» виборів
08:19
Медіа-день у обласному прес-клубі: у області є дві «гарячі точки» виборів
Прес-секретар громадської мережі «ОПОРА» в Сумській області Ірина СТЕГНІЙ повідомила про перебіг виборів на Сумщині.

 На 19-ту годину особливих порушень не відбувалося, не зважаючи на значну кількість повідомлень. Загалом протягом дня спостерігачі від «ОПОРИ» зафіксували їх близько 200, проте підтвердилися близько 50 сигналів про ймовірні порушення. «Гарячими точками» стали Глухів, де відбулася заміна членів МВК, та Недригайлів, де знайшли помилку в бюлетенях. Тут вже у день виборів виявили, що одна з кандидатів, яка йшла на вибори від НДП, у бюлетенях приписана до «чужої» партії – УКРОПУ. Комісія, що зібралася з цього приводу, прийняла рішення голосування продовжити, а вже за результатами підрахунку голосів буде зроблено висновок, чи суттєво вплинула ця помилка на результати виборів. Тож у Недригайлові голосують бюлетенями з помилкою. Такі випадки, наголосила Ірина Стегній, просто кричать про непрофесійність членів ДВК, яка межує з недбалістю. «Адже до комісій входять представники різних партій. Всі вони бачили зразки бюлетенів ще до дня виборів і ніхто елементарно не вичитав даних хоча б своїх кандидатів. Тож і вийшло, що тільки сьогодні ці помилки виявляються й створюють проблеми у виборчому процесі».

Щодо Глухова, то з тамтешньою ситуацією будуть розбиратися правоохоронні органи та ЦВК. Хочеться сподіватися, що колізії у міській виборчій комісії не спричинять визнання виборів нелегітимними.

Також до мережі «ОПОРА» надходили повідомлення про підвіз людей до виборчих дільниць, поодинокі факти голосування без пред’явлення паспортів у сільській місцевості та подібне. Спостерігачі продовжують спостерігати за перебігом виборів.

Анна БЕЗДЕНЕЖНИХ

 
Категорія: Новини | Переглядів: 416 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: