Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 19 » Продуктовий банк для малозабезпечених сімей створять іноземні волонтери
19:26
Продуктовий банк для малозабезпечених сімей створять іноземні волонтери
16 березня у Сумському прес-клубі презентували новий проект «Центру європейських ініціатив».

Сумська міська громадська організація «Центр європейських ініціатив» створить благодійний продуктовий кіоск для малозабезпечених. Будь-хто зможе звернутися до кіоску і отримати продукти безкоштовно. 

Як розповіла під час прес-конференції координатор волонтерських проектів СМГО «Центр європейських ініціатив» Анастасія Мазур, проект реалізовують вісім волонтерів Європейської волонтерської служби з Великобританії, Македонії та Франції у співробітництві з сумськими добровольцями. 

Ідея підтримувати малозабезпечених їжею виникла у сумських рестораторів: з їх досвіду, у кафе та ресторанах наприкінці дня іноді залишаються продукти, придатні до споживання, але які вже не можна подавати клієнтам наступного дня. Наприклад, випечений сьогодні хліб назавтра буде вже трохи черствим. Часто такі продукти роздають співробітникам кафе, а деколи і викидають. То чому не віддавати їх тим, кому вони більш потрібні?

У європейських країнах проекти з пожертвування продуктів харчування та облаштування безкоштовних вуличних кухонь для всіх бажаючих мають великий успіх. Тож волонтери, використовуючи досвід своїх країн, співпрацюватимуть із сумськими кафе, ресторанами та супермаркетами для налагодження роботи «продуктового банку». Планується також поставити у супермаркетах кошики, де покупці зможуть залишати продукти, куплені не для себе, а з благодійним наміром. Також іноземні волонтери розпочнуть деякі паралельні ініціативи: уроки англійської мови з носіями з Великобританії в обмін на продукти харчування, що потім будуть роздані малозабезпеченим. Про це розповіли волонтери проекту Айлін Робінсон, Шотландія; Джемма Хіт, Великобританія, Андрей Таповські та Боян Філіповські, Македонія.

Одна з важливих складових проекту – пропагування дбайливого ставлення до вичерпних ресурсів, зокрема, продуктів харчування, а також надбання звичок, які зменшать, з одного боку, негативний вплив людини на навколишнє середовище, а з іншого – рахунки за продуктові покупки.

За розвитком проекту можна слідкувати через 
блог проекту - www.afriendinneedukraine.wordpress.com 
фейсбук - www.facebook.com/afriendinneedukraine 
сайт «ЦЄІ» - www.eu.sumy.ua

Волонтерський проект підтриманий у рамках програми Ерасмус + Європейського Союзу.
Категорія: Новини | Переглядів: 480 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: