Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 2 » Що є в основі ефективності ЗМІ? 30 редакторів обговорили це у Полтаві
07:33
Що є в основі ефективності ЗМІ? 30 редакторів обговорили це у Полтаві
27 листопада 2015 року УАВПП провела у м. Полтава Семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом». Для участі у семінарі було подано 60 заявок, з яких була сформована навчальна група у складі 33 фахівців. Перелік учасників семінару доступний за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0BxNmkhm4Or6qMHF6N0RzNVFvYWc/view?usp=sharing

 Найбільш високі оцінки учасників отримав майстер-клас Світлани Панюшкіної, головної редакторки segodnya.ua, яка ділилася власним досвідом щодо того, «Що робить сайт ефективним?» - переважна більшість оцінила корисність та актуальність отриманої інформації на 10 балів з 10. Йшлося про секрети управління трафіком, розумний баланс новин та аналітики, підводні камені монетизації.

 В семінарі також взяли участь :

Наталія Очкань , головна редакторка, vpoltave.info, Полтава

Розповідала про досвід, коли робиться «Все для громади» - від реальної допомоги у відповідь на звернення до можливості висловити свою думку через прес-центр видання. Або як заробляти, допомагаючи людям

Сергій Шаповал , головний редактор, kowel.com.ua, Ковель

Ділився власним досвідом обмеження стрічки новин на сайті виключно найбільш важливими. Пояснював, коли менше новин – краще.

Олексій Погорелов , генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП)

Аналізував інформацію про те, чому пресі сьогодні так важко працювати, і яким шляхом йти вперед? Звернув увагу на ключові тенденції та заходи, обов’язкові до виконання

Олександр Дяченко , керівник юридичного напрямку Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП)

Традиційно присвятив увагу нюансам контенту з високим ступенем фокусування на соціально важливих питаннях, можливостям та ризикам, закладеним у вимогах законодавства. Але окрім того, враховуючи ще «свіже» прийняття закону про роздержавлення комунальної преси, допомагав учасникам семінару розібратися у нюансах та спланувати найближчі кроки в цьому напрямку.

 Родзинкою семінару була його сфокусованість на вивченні реально працюючих практик. Жодна з доповідей не була порожньою. Усі експерти розповідали виключно про те, що вони роблять сьогодні, і про те, які результати дає така робота. Учасники мали чудову нагоду ставити питання кожному з експертів та обговорювати із ними свої ідеї, отримувати експертні оцінки щодо реалістичності та ефективності цих ідей.

 Саме через відсутність «води» та обмін практичними знаннями середній бал, який виставили учасники, склав 9 з 10 можливих.

«Вважаю успішним (особливо після цього семінару) створення новинного сайту. Або переформатування сайту газети в новинний сайт» - зазначила Зінаїда Дикань, заступниця головного редактора обласної газети «Полтавська думка».

 «Один семінар, зрозуміло, не може надати відповіді на усі запитання, які сьогодні турбують, зокрема, мене як редактора газети. Тому я дуже зацікавлена у можливості взяти участь у наступних заходах. А цей семінар був чудовий, сподобалось усе. І усе знадобиться у роботі!» - Лариса Коба, головний редактор обласної газети «Село полтавське».

 «Дуже гарний семінар. Дякую за спікерів, фахівців у своїй справі. Дякую за нові думки, ідеї та знання!» - Вікторія Пупій, редактор обласного радіо Харківської ОДТРК.

 Презентації спікерів, рекомендації та інша корисна інформація доступна за посиланням: https://drive.google.com/folderview?id=0BxNmkhm4Or6qMmg4UGpNMkNBb2M&usp=sharing

 Семінар відбувався у приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації. Щиро дякуємо за гостинність та надану підтримку та допомогу!

Також повідомляємо, що Семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом» був проведений за підтримки Проекту «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ», який впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

Наступний семінар «Інновації у ЗМІ: досвід колег щодо роботи з аудиторією та контентом» відбудеться 11 грудня у Хмельницькому. Найближчим часом буде оголошена програма та запрошення до подання заявок. Слідкуйте за нашими новинами!

 Довідкова інформація:

Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси (УАВПП) - www.uapp.org – добровільна недержавна неприбуткова організація – асоціація видавців, які об’єднали зусилля для того, щоб сприяти розвитку ринку друкованих ЗМІ, та докладати зусиль до збільшення його рекламної ємності, спрощення правил та регуляцій, покращення умов для ведення бізнесу, підвищення його інвестиційної привабливості.

З моменту створення (у 2001 році) УАВПП послідовно докладає зусиль як до покращення законодавства та регулювання стосовно умов для ведення бізнесу, так і передає видавцям знання та технології, необхідні для розвитку бізнесу. УАВПП є членом Всесвітньої Асоціації Видавців Газет та Новин (WAN-IFRA) та Міжнародної Федерації Періодичної Преси (FIPP).

 Проект «Підвищення професіоналізму та сприяння актуальним реформам у ЗМІ» впроваджується за фінансування Європейського Союзу та Ради Європи в рамках спільної програми "Зміцнення інформаційного суспільства в Україні". Програма має на меті зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення більшої свободи , різноманітності та плюралізму в ЗМІ; відкритого , всебічного , сталого та орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини та ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними . Детальніша інформація про проект - http://www.coe.int/uk/web/kyiv/41

Інформація: УАВПП

 

 

 
Категорія: Новини | Переглядів: 420 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: