Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Листопад » 21
Як це не парадоксально, але переважну більшість своїх голосів на недавніх виборах до Верховної Ради жителі Тернопільщини віддали не «Свободі» і не «Правому сектору». Найбільше, 36,5 %, проголосували за «Народний фронт», на другому місці ( 19,7 %) опинився Блок Петра Порошенка, на третьому (11,3 %) – сусідська «Самопоміч» . І аж тільки потім ідуть показники ще пару років тому обожнюваної тернополянами «Свободи» - 8,1 %, а замикають прохідний список Радикальна партія Ляшка з 6,5% та «Батьківщина» з 6,3 %. «Правий сектор» хоч і наближався подекуди до прохідної позначки, але так її й не подолав, так само як і політична сила Анатолія Гриценка. Успішний на сході і півдні України «Опозиційнй блок» на Тернопільщині нашкріб лише 0,77 процента, Компартія – 0,72, про решту немає сенсу говорити взагалі.

Мажоритарні округи регіону ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 445 | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

Вибори на Херсонщині відбулися досить спокійно. Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували кілька десятків порушень, з них – лише декілька серйозних. А ось результат – здивував. Херсонська область в черговий раз переконала: вона є особливою на фоні південних та східних областей. Але спочатку про кілька сумних речей

Розчарування виборців

Головною особливістю дня голосування стала низка явка виборців (41,36%). Це найменша за всі роки незалежності явка на національних виборах в нашій області. З 2010 року ми спостерігаємо постійне зниження явки виборців. З року в рік зменшується кількість херсонських виборців, які беруть участь у голосуванні. За цей час явка знизилася майже на двадцять відсотків. Кожен третій хто обирав у 2010 році Президента, цього разу не прийшов на вибори. Кожен п’ятий, який брав участь у голосуванні ще в травні – цього разу проігнорував день виборів.

Хто вони, розчаровані?

Ще з травня цього року ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 414 | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)