Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Липень » 15 » Більшість депутатів Сумщини підтримали запровадження біометричних паспортів
16:28
Більшість депутатів Сумщини підтримали запровадження біометричних паспортів
Більшість народних депутатів України, які представляють Сумську область у Верховній Раді, проголосували за запровадження в Україні біометричних паспортів.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України» було прийнято 14 липня 2016 року.
 
Цим Законом впроваджуються внутрішні біометричні паспорти, що є вимогою для лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Він передбачає, що кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Паспорт оформляється особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на 10 років.

За даними сайту rada4you.org в парламенті пройшло 24 голосування, пов'язаних з цим законопроектом. Під час цих голосувань більшість депутатів Сумщини голосували позитивно. А під час прийняття  законопроекту в другому читанні та в цілому, утримався лише позафракційний Андрій Деркач. Ігор Молоток (група Воля народу), Микола Лаврик (фракція партії Блок Петра Порошенка), Олег Медуниця (фракція партії Народний Фронт) проголосували «за», Олександр Сугоняко (фракція партії Блок Петра Порошенка), Владислав Бухарєв (фракція партії ВО «Батьківщина») були відсутніми у сесійній залі під час голосування.

Загалом максимально голосували за внутрішні біометричні паспорти Ігор Молоток, Микола Лаврик, Олег Медуниця, переважно голосували Олександр Сугоняко, Владислав Бухарєв, ніколи не голосував за внутрішні біометричні паспорти Андрій Деркач.

Сайт «Вони голосують для тебе» є українським аналогом популярної у світі громадської платформи для аналізу голосувань депутатів They Vote For You. Розробка української версії цього міжнародного проекту стала можливою завдяки експертній та фінансовій підтримці National Democratic Institute (NDI).

У 2016 р. наповнення та технічна підтримка сайту здійснюється за сприяння Програми USAID "РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво", що виконується Фондом Східна Європа.
Категорія: Новини | Переглядів: 379 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: