Вітаю Вас, Гість
Головна » Аналітика
Напередодні  Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги у Сумському прес-клубі відбулась прес-конференція на тему «Чи ж буде хоспіс у Сумах?»

 Від якого б захворювання пацієнт не страждав, яким би важким це захворювання не було, завжди можна знайти спосіб зберегти якість життя хворого. Саме це і є завданням паліативної та хоспісної допомоги: не тільки забезпечити знеболення та усунути інші симптоми хвороби, а й надати психологічну, духовну та соціальну підтримку хворому та його рідним.

За інформацією обласного управління охорони здоров’я, попри стабільний розвиток системи надання паліативної допомоги в Сумській області, у обласному центрі досі відсутні спеціалізовані заклади або відділення, де б надавалась така допомога. Два паліативних ліжка, розміщені у Сумському обласному диспансері радіаційного захисту населення, потреби в такому виді допомоги не задовольняють. Відтак, більшість невиліковно хворих с ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 684 | Дата: 11.10.2016 | Комментарии (0)

І знову з приходом осені у людей виникають запитання: чому плата за комунальні послуги така висока і де взяти кошти, щоб їх оплатити? Про це та багато іншого журналісти Сумської, Харківської та Полтавської областей говорили на семінарі-тренінгу в Харкові. Лейтмотивом заходу стали питання енергоефективності та соціального захисту в умовах реформування енергетичного сектору в Україні. Простими словами: як українцям заощадити власні кошти, але при цьому щоб в оселях було тепло?

Субсидії – це не страшно!

Найбільш ефективним засобом соціального захисту сьогодні держава називає систему надання субсидій. Хто їх може отримати і яким чином, розповіла експерт із питань соціального захисту, консультант Світового Банку Валентина Войтенко. Вона спробувала розвіяти міфи, що існують навколо цієї програми, привівши чимало конкретних прикладів.

Ось «топ» найпоширеніших серед українців міфів з приводу о ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 581 | Дата: 11.10.2016 | Комментарии (0)

Як улюблений багатьма плід приносить гарний прибуток, допомагає створювати нові робочі місця і забезпечує вітамінами ледь не ціле місто – ми побачили у Чугуївському районі Харківської області.

Черговий прес-тур у рамках проекту, організованого Харківським прес-клубом за підтримки колег із Сумщини та Полтавщини – до села Коробочкине Чугуївського району. Тут на нас чекає дещо цікаве – інтенсивний яблуневий сад на шпалерах

Подібних садів в Україні не так і багато. У Чугуївському районі сад «Харківської фруктової компанії» висаджений на площі понад 52 га. Як розповів керівник господарства Василь СЕРДЮК, площі під садівництво планується ще збільшити мінімум на 6 га. У подальшому тут, окрім яблук, вирощуватимуть вишні та сливи.

Аби забезпечити догляд за насадженнями, компанія створить близько 30 постійних робочих місць, а в час збирання урожаю запрошує робітників на сезонні роботи.

Інтенсивна технологія передба ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 437 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

 Територіальна реформа мляво, але все ж йдеУкраїною. Мляво, бо люди обережно ставляться до процесу децентралізації, оскільки не знають у що це виллється потім.  Побоюються, що невеличкі села, об’єднавшись з більш сильними економічно громадами, залишаться на окраїнах цивілізації без доступу до медицини, освіти, соціальних послуг.

Громади, що вже об’єдналися спростовують ці страхи власним прикладом. Журналісти Сумської, Полтавської та Харківської областей в рамках проекту «Реформи – шлях до успіху» організованого Харківським прес-клубом мали можливість поспілкуватися і з тими, хто вже об’єднався у громади, і з тими, хто не схвалює цих процесів у тому вигляді, у якому їх пропонують зараз. Аналізуючи почуте у Харківській області і у Сумській, стає зрозуміло, люди не розуміють багатьох процесів, бояться реформ, бо, де правду діти, у нас ще не було таких, що реально покращили життя.

Ті ж, хто зрозумів, щ ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 450 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

Як окремо взята громада може відбудувати своє село – переконалися учасники прес-туру, організованого Харківським прес-клубом, журналісти Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Об’єднавши зусилля, жителі Зміївського району змогли закласти досить міцний фундамент для подальшого розвитку. Як розповів голова Зміївської райдержадміністрації, гостинний господар району Віталій КОШЕЛЕНКО, план по доходах минулого року виконаний стовідсотково по всіх сільських та селищних радах. У першому півріччі 2016-го районний бюджет перевиконаний майже на 10 мільйонів гривень.

Триває у районі, щоправда, не без труднощів, і процес децентралізації. Тут планується утворити дві територіальні громади з центрами у місті Зміїв та селищі Комсомольське (Слобожанське). Втім, практично всі місцеві ради, які отримали пропозиції про об’єднання, або прийняли рішення про відмову, або взагалі не розглядали це питання на своїх сесіях.

Від дитсадка до ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 511 | Дата: 31.08.2016 | Комментарии (0)

У Сумському прес-клубі підсумували проект  ООГ «Усвідомлений вибір народу», що був підтриманий Фондом сприяння демократії Посольства Америки в Україні.

 

Проект розпочався із презентації для ЗМІ тут, у прес-клубі, 15 жовтня минулого року, –  нагадала керівник проекту, голова Ради ООГ «Усвідомлений вибір народу» Світлана Дронік.  Він передбачав 18 заходів, які успішно виконані. Передусім це 14 виїздів обласних спеціалістів у села Курган, Михайлівка, Червлене, Пристайлове, Підопригори, Павленки, Бишкінь, Ворожба, Будилка, Боровенька, Катеринівка, Гринцеве, Великий Вистороп і Малий Вистороп. Відбулися два «круглих столи» за темами «Правові потреби та шляхи їх вирішення для звільнених учасників АТО  і їх сімей, родин вимушених переселенців  у сільську місцевість та корінного населення» та «Психологічні і логопедичні потреби та шляхи  їх ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 457 | Дата: 15.08.2016 | Комментарии (0)

Сумські експерти зазначають: відсоток маніпулятивних матеріалів у липні зріс на 10% проти показників  травневого моніторингу.

У липні було здійснено моніторинг чотирьох друкованих і чотирьох Інтернет-видань регіону: обласних газет «ДС-экспресс», «Сумщина», «Панорама», «Ваш шанс»; сайтів «Шостка.Info», «0542», «ТОР Конотоп» і «XPress» за визначений період з 4 до  10 числа.

Відбірка матеріалів із загального обсягу публікацій проведена у таких числах видань: «Ваш шанс» –  №27 від 6-13 липня; «ДС-экспресс» № 25 від 22 червня, №27 від 6 липня; «Панорама» – № 26 від 22-29 червня, №27 від 29 червня-6 липня, №28 від 6-13 липня; «Сумщина» – №23 від 9 червня, №24 від 16 червня, №25 від 23 червня,  № 26  від  30 червня. Також оцінювалися матеріали с ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 972 | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

Кажуть, бабак - чи не єдиний абориген українського степу, який ще залишився в дикій природі. Але житиме він лише тоді, коли степовими просторами корови пастимуться.

Він дуже сторожкий, той бабак, і голосно свистить на небезпеку! Чи досвищеться? Бо людина так напосіла на степ, що тепер від неї самої залежить, чи збережеться хоч його шматочок, і чи свистітимуть на волі пухнасті як рукавичка, але дикі й гонорові бабаки...

Степ, знаєте, це неймовірна штука. Відкритий простір - від обрію до самого неба. Стань на пагорбі, і злітай думкою у прозору далечінь. Бо й дурню зрозуміло, що туди, де око бачить, дійти неможливо... Але можна доїхати, сівши на трактора і встромивши у цілину сталеві зуби плуга. Така вона - велична, але надзвичайно вразлива, дика природа України! Бо існує впритул з людиною, з економічними і фінансовими інтересами «розумної» більшості.

Навряд чи можна припустити, що людина й природа ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 478 | Дата: 05.08.2016 | Комментарии (0)

Наркозалежні в Україні часто стають "легкою здобиччю" для поліцейських – вони не можуть себе захистити, їх легко змусити взяти на себе вину за злочини, яких вони не скоювали, вони не зможуть поскаржитись на погане ставлення. Безперечно, на боці вразливих груп мають бути суспільство та громадські організації. Втім, не менш важливим є озброєння цих груп базовими правовими знаннями, аби вони самі знали, як краще діяти в тій чи іншій взаємодії з правоохоронцями.

За сприяння ГО «Експертний центр з прав людини» (ЕЦПЛ) у Сумській області була сформована регіональна команда з протидії порушенням прав вразливих груп, до складу якої увійшли адвокати, журналісти, представники вразливих груп та сервісних організацій, які опікуються проблемами цих осіб. У взаємодії з експертами ЕЦПЛ учасники команди збирають інформацію про порушення прав вразливих груп, приймають участь у громадських розслідуваннях таких випадків, а також проводять освітні заходи. Набувши до ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 420 | Дата: 07.07.2016 | Комментарии (0)

Обговорення   «охайності» в журналістиці, а власне –  проблем плагіату і дотримання професійних стандартів відбулося в профі-студії Сумського прес-клубу. 

Спеціаліст Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Володимир Кузьменко розповів про випадки, коли матеріали відділу поліції, в тому числі й підготовлені ним особисто,  використовували на місцевих Інтернет-ресурсах без будь-яких посилань на джерело.  Володимир навів приклади, коли недобросовісні журналісти ідуть «глибше»: посилаються на  сайт, де «запозичили» поліцейську інформацію, але не на сам сайт відділу поліції, де вона опублікована офіційно, чи центр зв᾽язків із громадськістю, який цю інформацію підготував.  Володимир Кузьменко додав, що після спілкування з представниками таких Інтернет-ресурсів, на деяких припиняли красти інформацію, даючи її без посилань,   але деякі воліли замість поставити посилання просто знят ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 481 | Дата: 30.06.2016 | Комментарии (0)

1 2 3 ... 8 9 »