Вітаю Вас, Гість
Головна » Новини

Ви знаходитесь на старій версії

сайту Сумського прес-клубу.

Новий сайт знаходиться за

адресою
http://mediakolo.sumy.ua

Категория: Новини | Просмотров: 528 | Дата: 25.10.2016

У листопаді 2016 року керівництвом сумських лікарень обласного центру було проведено програму впорядкування діяльності громадських організацій. Збір добровільних пожертв на території лікарняно-профілактичних закладів у місті Суми було врегульовано договорами про співробітництво. Такі договори були укладені центральною міською лікарнею, п’ятою міською лікарнею, обласною стоматологічною поліклінікою та обласною лікарнею, на території яких функціонують благодійні фонди та громадські організації.

Договорами передбачено регулярне звітування громадських організацій перед лікарнями про обсяг отриманих (зібраних) на її території благодійних пожертв. З іншого боку лікарні зобов’язуються звітувати перед пацієнтами за отримані грошові кошти, матеріальні цінності, виконанні роботи та надані послуги. Звіти вирішено розміщувати на інформаційних стендах у приміщеннях лікарень та на офіційних сайтах комунальних установ.

Сьогодні, лише в обласній к ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 1350 | Дата: 30.11.2016 | Комментарии (0)

Сьогодні кожен мешканець міста Суми може отримати інформацію про основні засади добровільної форми пожертв від пацієнтів на користь медичних закладів. Відтепер на території міських лікарень на інформаційних стендах та у місцях найбільшого скупчення пацієнтів розміщено інформаційні плакати з алгоритмом прозорого фінансування медичної галузі за рахунок добровільних пожертв. Дані плакати розміщені за ініціативи команди ГО «Бюро аналізу політики» у рамках програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги».

Як наголосив регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» Володимир Чепік, головна проблема безсистемного і неконтрольованого додаткового фінансування медичної галузі за рахунок пацієнтів полягає в необізнаності населення про свої права. «Саме тому розміщені нами інформаційні плакати у доступній формі алгоритму пояснюють пацієнтам, коли і за що з них можуть вимагати плат ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 557 | Дата: 21.11.2016 | Комментарии (0)

3 листопада Олександр Ткаченко, експерт з протидії поборам за безкоштовну медицину прочитав відкриту лекцію на тему: «Знай свої права. Благодійні внески пацієнтів». У рамках заходу він поділився власним досвідом боротьби із неформальними платежами у лікарнях, розповів про дослідження Інституту аналітики та адвокації з цієї теми та дав поради, що робити, якщо з вас вимагають «добровільну» благодійну пожертву.

Проблема з неформальними платежами за надання медичних послуг відома чи не кожному з нас. Когось така форма розрахунків влаштовує, а інші вбачають у ній несправедливість.

На відкритій лекції Олександр Ткаченко розкрив наступні теми:
  • Законодавство у сфері благодійності у лікарнях України
  • Схеми «благодійного» збору коштів з пацієнтів
  • Шляхи подолання неформальних платежів у лікарнях
  • Прозорість та підзвітність як найкращі способи реформи медицини
  • Як пацієнту ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 578 | Дата: 07.11.2016 | Комментарии (0)

3 листопада у Сумах відбудеться відкрита лекція «Знай свої права. Благодійні внески пацієнтів» в рамках програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» за підтримки Інституту аналітики та адвокації і Міжнародного фонду «Відродження».

Тренінг проводитиме Олександр ТКАЧЕНКО – експерт Інституту аналітики та адвокації із протидії поборам з пацієнтів за безкоштовну медицину.

Олександр поділиться власним досвідом боротьби із неформальними платежами у лікарнях, розповість про дослідження Інституту аналітики та адвокації у цій темі і розкаже, що робити, якщо з вас вимагають «добровільну» благодійну пожертву.

Початок тренінгу 3 листопада (четвер) о 12:00. Захід відбудеться у приміщенні Агенції промоції «Суми» (м. Суми, вул. Соборна, 27).

Запрошуємо журналістів, громадських активістів, пацієнтські спільноти і всіх небайдужих громадян, яким цікава ця тема.

... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 560 | Дата: 24.10.2016 | Комментарии (0)

23 вересня під час прес-конференції регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» Володимир ЧЕПІК повідомив про перший важливий результат – відділ охорони здоров’я Сумської міської ради своїм наказом створив робочу групу, яка працюватиме на забезпечення прозорої та підзвітної діяльності благодійних організацій на території медичних закладів міста.

До складу робочої групи увійшли: Андрій БАРАНОВ – секретар СМР, Ольга БРАТУШКА – начальник відділу охорони здоров’я СМР, Ірина БІЛИК – регіональний представник Уповноваженого ВРУ з питань прав людини, Валентина ДОМІНАС – головний лікар КУ «СМКЛ №1», В’ячеслав ПЕТРЕНКО – головний лікар КУ «СМКЛ №5», Володимир ЧЕПІК –  ГО «Бюро аналізу політики», регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги», Олександр ТКАЧЕНКО &ndash ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 385 | Дата: 23.09.2016 | Комментарии (0)

Команда ГО «Бюро аналізу політики» у межах програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» проаналізувала рівень публічного звітування медичних установ та організацій, які збирають добровільні пожертви через благодійні фонди.

Аналіз інформації, отриманої від головних лікарів медичних закладів міста Суми, свідчить про низький рівень публічного звітування стосовно пожертв пацієнтів до благодійних фондів при медустановах.

Так, тільки у Сумській міській клінічній лікарні №1 інформація про благодійні надходження розміщується на стенді в адміністрації закладу. Решта відповідей установ медичної галузі Сум свідчить, що відсутні публічні звіти про отримані благодійними організаціями кошти. У відповідях на запити вказано, що звітування здійснюється через Єдиний веб-портал використання публічних коштів та перед органами – орендодавцями нежитлових приміщень, де знаходяться медичні установи.

За перше півріччя 2016 року ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 451 | Дата: 09.09.2016 | Комментарии (0)

Через складне економічне становище лікарень благодійні кошти — це можливість підвищити якість надання  медичної допомоги. Справа лише за їх цільовим і прозорим використанням. У першій половині серпня громадські активісти «Бюро аналізу політики» провели моніторинг роботи благодійних організацій, які здійснюють свою діяльність по збору благодійних внесків на території закладів охорони здоров’я міста Суми.

Регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги»  Володимир Чепік направив  інформаційні запити до головних лікарів медичних установ міста Суми. Вивчивши відповіді, ми встановили, що на сьогоднішній день на території міста Суми діють чотири об’єднання, які отримують  добровільні пожертви від пацієнтів.

Так, на території Сумської обласної лікарні діє об’єднання громадян «Медицина майбутнього нова», а Сумська обласна стоматологічна поліклініка на сво ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 463 | Дата: 22.08.2016 | Комментарии (0)

Кампанія щодо запровадження політики прозорої та підзвітної діяльності благодійних фондів на території закладів охорони здоров’я розпочинає роботу в Сумській області.

Про це заявив регіональний координатор програми «Протидія поборам за безкоштовні медичні послуги» Володимир Чепік на прес-конференції, що відбулася 11 серпня. Активіст також презентував стратегію протидії явищу неформальних платежів у закладах охорони здоров’я Сумської області для місцевої влади у регіональній площині та оголосив про наміри створити робочу групу, яка займатиметься унормуванням діяльності благодійних фондів. 

Ні для кого не секрет, що медицина України істотно не дофінансовується. Відтак, лікарні змушені шукати альтернативні джерела наповнення бюджету, найбільш вживаним серед яких є модель діяльності благодійних фондів зі збору благодійних пожертв з пацієнтів на території лікарень. Майже кожен пацієнт хоча б один раз в житті сплачував до них кошти задля ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 495 | Дата: 13.08.2016 | Комментарии (0)

В рамках прес-туру, організованого Харківським прес-клубом, сумські журналісти побували в унікальному музеї Бойового братерства.

Розташований музей у селі Соколове Зміївського району Харківської області. Більш відомий, як музей радянсько-чехословацької дружби, він приваблює всіх, хто цікавиться військовою історією, вже 50 років.

За цей час більше двох мільйонів відвідувачів із понад ста країн не перестає вражати знайомство з багатьма музейними експонатами, яких вже майже чотири тисячі.

Ми оглядаємо експозиції у п’яти просторих залах. «Початок Другої світової війни та перерозподіл Європи», «Бойове хрещення чехословацького батальйону», «Визволення України та Чехословаччини від фашистів», «Дружні зв’язки братніх держав сьогодні»… Вражає погляд масштабна діарама «Бій у селі Соколів 8 березня 1943 року».

Саме цього дня на боці Червоної армії до бойових дій проти ... Читати далі »
Категория: Новини | Просмотров: 490 | Дата: 07.08.2016 | Комментарии (0)

1 2 3 ... 11 12 »