Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Лютий » 18 » Дитячий парк «Казка» будуть концептуально розвивати
09:30
Дитячий парк «Казка» будуть концептуально розвивати
У Сумах, та й за межами обласного центру, знають про існування дитячого парку «Казка» – місця казкового для кількох поколінь сумчан. Про те, як за рік змінився парк і як розвиватиметься майбутньому, у прес-клубі розповів директор комунального підприємства «Сумикомунінвест» Сумської міської ради Сергій Малюк.

З весни 2014 року підприємство почало активно працювати над тим, щоб виплатити борги з заробітної плати, державних податків, рахунків за тепло- , та енергопостачання. Також почалися активні виплати по боргах останніх років з відшкодування місту відсотків від оренди майна. За період з березеня по грудень 2014 року КП «Сумикомунінвест» виплатило місту більше 10 000 гривень цих відшкодувань (для порівняння: у 2011 році – 250 гривень, у 2012 році – 312 гривень). 

За кошти меценатів та з ініціативи підприємства була створена багаторічна клумба з ялівцевих рослин, проведено декілька толок, відновлено одяг та остаточно відремонтовано механічну фігуру «Кота у чоботях». В квітні та травні місяці значна увага працівниками підприємства приділялась створенню квітково-декоративних композицій. До початку паркового сезону був проведений поточний ремонт фонтану. 

Силами волонтерів та працівників підприємства чотири рази проводилася чистка озер та прилеглої території, неодноразово проходили толоки. Були встановлені лавки, урни, полагоджені ліхтарі, пішохідні доріжки облаштовано сучасною бруківкою.

У сезоні було започатковано цикл заходів європейського формату під назвою «Кіно у парку», коли відвідувачі парку у вечірній час під відкритим небом, сидячи на зеленому газоні, переглядають фільми. В планах на майбутнє – остаточне облаштування «Зеленого театру» та проведення в ньому всеукраїнського дитячого театрального фестивалю.«Особливо хотілося б відмітити завершення епопеї з реєстрації наданої в постійне користування земельної ділянки, на якій розташовано парк. Ця проблема не вирішувалася з 2009 року. 7 листопада 2014 року відбулася офіційна реєстрація земельної ділянки в органах державної реєстрації», – наголосив Сергій Малюк.

Протягом сезону на території парку неодноразово проводилися заходи як для дітей, так і для дорослих. Загалом від надання послуг в дитячому парку «Казка» у 2014 році залучено 296065 гривень. 

«Розуміючи, що парк «Казка» – улюблене місце відпочинку сумчан , ми прагнемо зробити їх відпочинок тут максимально комфортним. Для цього ми створили робочу групу з розробки концепції подальшого розвитку дитячого парку «Казка» на період з 2015 по 2020 роки», – зазначив Сергій Малюк. 

До її складу увійшли: директор КП «Сумикомунінвест» СМР, фахівці з питань міської інфраструктури, зеленого господарства, архітектури, економіки, соціологічних досліджень, культури; журналісти, депутати, громадські активісти. Про її роботу керівник підприємства обіцяє постійно інформувати громаду. 

З травня місяця 2014 року всі бажаючі можуть дізнатися про діяльність КП завдяки сторінці в інтернет – мережі «Facebook» під назвою «Дитячий парк «Казка». А пересвідчитися чи дійсно «Казка» змінюється, можна завжди особисто, завітавши у парк.
Категорія: Новини | Переглядів: 487 | | Теги: Сергій Малюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: