Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Липень » 7 » Яким бути веб-порталу обласної влади? Частина друга.
20:46
Яким бути веб-порталу обласної влади? Частина друга.
5 липня у Сумському прес-клубі відбулося заплановане засідання громадських активістів і представників влади з приводу майбутнього веб-порталу органів виконавчої влади Сумщини.

Громадський діяч  Олександр  Такул  за приклад Сумщині поставив веб-портали двох міст України: Львова та Києва. Ці міста використовують таку електронну систему як openbudget. Вона дає змогу всім бажаючим детально та зручно переглянути кошториси об’єктів, на побудову або ж ремонт яких виділені кошти з міського бюджету. На мапі цього сервісу відображається навіть прогрес виконання проектів.

Загалом основними пропозиціями, що прозвучали на засіданні, стали наступні. Перше: створити систему інтерактивних голосувань, за якими можна було б вирішувати певні проблеми міста або ж приймати пропозиції від громадян. Чи хоча б наявність веб-приймальні звернень мешканців області.

Далі. Варто розподілити сайт на окремі блоки, інтуїтивно зрозумілі відвідувачам.

Запровадити візуалізацію проблем, що вирішуються, чи інформації щодо стану галузей області. Скажімо,  «картинку» щодо  лікарень, де було б вказано кількість медичного персоналу, перелік медичних послуг або наявність певного обладнання тощо.

Давати дублювання матеріалів англійською мовою, передусім – пакету основних документів, потрібних для ознайомлення іноземним інвесторам. Адже як вони можуть дізнатися про Сумщину, якщо на сайті влади – важкі блоки тексту лише українською мовою?

Загалом великі текстові розділи слід замінити  на легші для сприйняття людиною тематичні зображення.

Ще одна пропозиція: створення версії веб-порталу для мобільних гаджетів…

Як зазначив Олександр Такула, у Сумах вже з’явилися громадські активісти «Sumy Smart City» які готові долучитися до перебудови веб-порталу.

Дмитро Живицький, керівник апарату Сумської обласної адміністрації, підтримав пропозиції всіх присутніх, але зізнався, що він та його колеги навіть не проводили аналіз того, що найперше шукають люди на веб-порталі. «Поки ми не отримаємо повний набір інформації, ми не можемо розпочати роботу над сайтом. Саме тому всі, хто ще не надіслав своїх пропозицій щодо цього, – зробіть це. Ми розглядаємо абсолютно всі, навіть найбезглуздіші, адже якась одна з них може стати нашою фішкою»,  – сказав  Дмитро Живицький.

Нагадаємо, 17 червня відбулось перше засідання з приводу веб-порталу органів виконавчої влади, на якому бесіда йшла з представниками місцевих ЗМІ.

Антон СОТНІКОВ

 
Категорія: Новини | Переглядів: 506 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: