Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Лютий » 24 » «Поставити себе на місце сільгоспвиробника»
23:09
«Поставити себе на місце сільгоспвиробника»
Сумські журналісти на прес-конференції у Харкові дізналися, як убезпечити весняну посівну.

Які б події не відбувалися навколо, та є речі, що мають залишатися незмінними. Одна з них – аграрний розклад: весна – час садити, літо й осінь – час збирати урожай.

Цьогорічна посівна обіцяє бути непростою, хоча б із тієї причини, що видається значно дорожчою за минулу. Фахівці міжнародної швейцарської компанії «Сингента» пояснюють: їх продукція – насіння та засоби захисту рослин – не подорожчала. Але валютний курс диктує збільшення цін. Сумські фахівці передбачають, що посівна буде на 40% вартіснішою від попередньої. Що робити аграрію в такій ситуації?

У грудні-січні «Сингента» провела шість фінансових форумів для агровиробників. Спеціалісти компанії презентували тенденції на аграрному ринку України та світу, спрогнозували можливі ризики для агоробізнесу. А ще – підказали, як цих ризиків можна уникнути.

«Сингента» давно відома на українському ринку. Скажімо, 60% соняшнику Сумщини вирощено з насіння, закупленого у неї. Половина засобів захисту рослин – теж від «Сингенти», – оцінюють у компанії.

Довіру викликало те, що це єдина компанія на вітчизняному ринку, яка не лише пропонує продукцію, а надає комплекс послуг. Не лише продати насіння, а й підказати, що саме на цій території ростиме краще; надати рекомендації з вирощування; запропонувати технології обробки; скласти прогноз необхідного захисту рослин для тих погодних умов, що передбачаються в даному регіоні…

Нині «Сингента» зробила ще один крок назустріч своїм партнерам. Це – програма «Фінансових рішень», яка здатна долати проблеми, що постають сьогодні перед українськими аграріями. Що ж це за рішення?

Програма «Підтримка Плюс Новий Сезон» дозволяє сільгоспвиробнику продати свою продукцію з додатковим прибутком, що складає від 200 до 500 гривень на тонні. При цьому аграрій не чекає до весни на можливе підвищення цін на зерно, а продає його вже сьогодні, не витрачаючи кошти на зберігання. Два сезони діяльності підтвердили спроможність програми. Так, у сезоні «літо-осінь» 2014 року в її рамках українські аграрії реалізували більше 130 тисяч тонн сільгосппродукції, завдяки чому змогли закрити до 80% своєї кредитної заборгованості за насіння і засоби захисту рослин. Додатковий прибуток учасників програми склав понад 21 мільйон гривень.

Наступна програма, «Агрі Плюс», є пропозицією для клієнтів продати «Сингенті» кукурудзу з прив᾽язкою до цін на Чикагській біржі в кінці осені чи взимку. Менеджер із розвитку бізнесу компанії Роман Хрипко пояснює: деякі господарі тримають зерно до весни, сподіваючись, що ціни на нього зростуть. Фірма ж пропонує: продавай зразу, отримуй кошти й користуйся ними. Якщо ціна кукурудзи навесні зросте, «Сингента» надасть відповідні знижки на свою продукцію, що покриють різницю. Якщо ціна раптом упаде, компанія не вимагає з господаря ніякого відшкодування – продано так продано! Додайте до цього, знову ж, заощадження на зберіганні врожаю.

Програми «Форвард Плюс» та «Страхування Ріпак» також мінімізують фінансові ризики аграріїв. Так, учасник програми «Форвард Плюс» може продати майбутній врожай ще навесні за фіксованою ціною і вже нічого не втратить у разі, якщо ціна впаде. Якщо ж вона зросте, сільгоспвиробник зможе отримати збільшену вартість зерна.

«Страхування Ріпак» оберігає від погодних ризиків, пропонуючи страхування посівів озимого ріпаку на період зимівлі. У разі вимерзання посівів програма повністю компенсує витрати на насіння та засоби захисту рослин. За цією програмою у Путивльському районі Сумщини вже працює ПП «Карла Маркса-1».

«Наша стратегія – поставити себе на місце фермера, – говорить керівник групи з розвитку бізнесу «Сингенти» Хелен Феірлемб. – У рамках програм «Фінансові рішення» ми пропонуємо нашим клієнтам взаємовигідне партнерство й допомагаємо ефективніше вести бізнес, мінімізуючи ризики, що впливають на нього. Ми допомагаємо реалізувати сільгосппродукцію за вигіднішими цінами, захищаємо ціни на майбутній урожай від падіння, пропонуємо заходи, які зменшують вплив погодного фактору. У нас є досвід і знання щоб зробити ці інструменти простими і надійними в сучасних українських реаліях».
Категорія: Новини | Переглядів: 465 | | Теги: Хелен Феірлемб, сингента | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: