Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Вересень » 18 » «Третій сектор + Четверта влада»: збірник покрокових порад для ефективної співпраці
17:30
«Третій сектор + Четверта влада»: збірник покрокових порад для ефективної співпраці
18 вересня у Сумському прес-клубі презентували інформаційну брошуру «Третій сектор + Четверта влада»: збірник покрокових порад для ефективної співпраці громадських організацій та засобів масової інформації».

Проект реалізувався у квітні-вересні 2014 року й складався з кількох етапів. На першому було зібрано ініціативну групу непрофесійних журналістів (17 студентів та школярів), які пройшли серію навчальних тренінгів. Під час навчання журналісти здобули знання й навички ефективної роботи у громадських організаціях у якості власного кореспондента чи прес-секретаря. На другому етапі учасники пройшли стажування на базі 14 ГО Сум.

Учасниця проекту Анна Рубцова підсумувала: «Знання й навички, отримані за час проекту, оцінюю на 5 балів із 5. Я дізналася про особливості створення прес-пакету, про сім заповідей співпраці з пресою, познайомилася з прикладом «створення новини», який вдало застосовувала на практиці. Улітку я співпрацювала з чотирма громадськими організаціями і підготувала 15 власних публікацій. У межах нашого проекту це рекорд».

Учасниця проекту Олександра Токар не лише пройшла стажування на базі ГО, але й вдало втілила власний проект, ідея якого з’явилася у дівчини під час першого тренінгу: «Моя ініціатива називається «Буккросинг у Сумах». Я створила сторінку в соціальній мережі, де сумчани можуть обмінюватися книжками. На сьогодні у проекту 900 підписників, а кількість книжок, якими вдалося обмінятися, неможливо порахувати. Також завдяки цій ініціативі ми зібрали книжки й подарували їх Лебединській районній бібліотеці. Читачі були дуже задоволені, а ми – ще більше».

В цілому за час стажувань було опубліковано 67 авторських матеріалів, присвячених роботі третього сектору. «Вражає якість підготовлених матеріалів. Не зважаючи на те, що серед стажерів багато школярів, матеріали абсолютно всіх авторів читати цікаво. Важливо й те, що вони були опубліковані не лише на власних сайтах громадських організацій, але і в інших численних Інтернет і друкованих ЗМІ», – говорить координатор проекту Микола Назаров.

Підсумком проекту став випуск брошури, у якій містяться покрокові поради ефективної співпраці громадських організацій та засобів масової інформації, база даних ГО міста та учасників проекту, а також найкращі матеріали стажистів. «Ми сподіваємося, що це видання буде корисним. Намагалися зробити його максимально логічним, структурованим і простим. У брошурі описано покроковий механізм написання прес-релізу, організації інформаційного заходу, інформаційно-просвітницької кампанії, налагодження стосунків ГО та ЗМІ тощо. Сподіваємося, що у пригоді стане база даних діючих громадських організацій міста, ГО знайдуть нових партнерів, а журналісти – цікаві джерела інформації», – сказала координатор проекту й редактор видання Марина Осюхіна. Брошура була випущена у межах проекту «Третій сектор + Четверта влада», мета якого – налагодження співпраці між громадськими організаціями та засобами масової інформації Сум. Організаторами проекту виступили ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)» та «Рада молодих вчених» за підтримки СОКМО та NED.

Організатори проекту зазначили, що процес налагодження ефективної співпраці ГО та ЗМІ – процес довготривалий, а тому вже готується друга частина проекту, яка буде спрямована на просвіту керівників та членів громадських організацій.
Категорія: Новини | Переглядів: 427 | | Теги: Молодіжна медіа спілка, Олександра Токар, СОКМО, Рада молодих вчених, NED, Марина Осюхіна, Микола Назаров, Анна Рубцова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: