Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Січень » 31 » У Сумах відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка Андрія Реути
11:11
У Сумах відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка Андрія Реути
5 лютого 2015 року громада міста попрощалася із 32-річним бійцем добровільчого батальйону «Донбас» Андрієм Реутою, позивний «Медок», який загинув 31 січня під Вуглегірськом. І ось майже через рік, 29 січня, у школі, де навчався герой, встановили меморіальну дошку в пам’ять про загиблого бійця АТО.

Вихованець сумської школи №11 з дитинства проявляв свої найкращі якості: надійність, тямущість, організаторські здібності, у колективі завжди був миротворцем, цінував чоловічу дружбу, – згадують учителі.

Після закінчення школи майбутній боєць вступив до Сумського машинобудівного коледжу, працював майстром дільниці СМНВО. Вищу освіту здобув в Сумському державному університеті, після чого працював майстром на заводі. З 20 квітня 2014 року – боєць-доброволець Нацгвардії України. З 23 червня – новобранець батальйону «Донбас». Андрій склав присягу на вірність українському народу й вирушив у зону АТО. Будучи стрільцем-санітаром, рятував життя бійців.  

Бойове хрещення для підрозділу, де служив Андрій, відбулося в боях за Попасне Луганської області 18-19 липня, коли українська армія пішла в наступ. Тоді боєць-санітар Андрій Реута вперше проявив себе як мужній і безстрашний воїн-захисник. Герою присвоєно звання Почесного громадянина міста Суми та нагороджено орденом «За мужність» посмертно.

Вшанувати пам’ять про загиблого героя зібралися жителі мікрорайону, учні та педагогічний колектив школи, батьки героя, міський голова Олександр Лисенко та депутати Сумської міської ради.

«Такі хлопці, як Андрій, віддали своє життя за Україну. Ми відкриваємо не просто меморіальну дошку, а робимо крок до збереження пам'яті героя»,  – зазначив міський голова.

Батько героя Олександр Реута пишається своїм сином, який добровільно пішов на передову й загинув, захищаючи Україну: «Прикро, що наші діти помирають. Війна б уже давно закінчилась, якби наші міністри та олігархи йшли на передову…», – зазначив він.

Нагадаємо, це вже другий вихованець школи, який віддав життя за незалежність України. Раніше на стінах навчального закладу було встановлено меморіальну дошку Олексію Братушці.

Людмила ГЕРМАН

 
Категорія: Новини | Переглядів: 440 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: