Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Вересень » 21 » У Сумському прес-клубі презентували Незалежний громадський прес-центр «Сумський вибір»
21:20
У Сумському прес-клубі презентували Незалежний громадський прес-центр «Сумський вибір»
17 вересня у Сумському прес-клубі розпочав роботу Незалежний громадський прес-центр «Сумський вибір», що вже десять років діє під час виборчих перегонів задля щонайповнішого інформування медійників та – виборців.

Вибори до парламенту позачергові й уже це викликає особливості в ході їх проведення. Проте найважливішим для українців усе ж є усвідомлення важливості цих виборів у житті України. Як та чи інша позиція громадян вирішувала долю держави у нашій історії? Чи з’ясовано, як голосуватимуть ті, хто сьогодні змушений воювати за незалежність держави, за великим рахунком – переважно найактивніші члени нашого суспільства? На які правові нюанси в ході перегонів слід зважати виборцю? Про це говорили історик, член вченої ради Центру досліджень визвольного руху Геннадій Іванущенко, голова Благодійного фонду підтримки військовослужбовців Сумського артилерійського полку та членів їх сімей Володимир Конорєв, голова Сумського міського відділення Комітету виборців України Олексій Захарченко.

Незалежний громадський прес-центр вперше почав діяти при обласному прес-клубі на президентських виборах 2004 року, – нагадала голова правління прес-клубу Алла Федорина. Його завдання – інформувати виборців про процеси, що супроводжують виборчі перегони; про кандидатів та політичні сили, які вони представляють; про неодмінні ризики виборів та можливості їх уникнення. Одним з найголовніших результатів якісної роботи має стати зникнення зі сторінок та екранів сумських ЗМІ такого ганебного явища, як «джинса».

Цього року НГПЦ пропонує і традиційний, і частково новий формат роботи. Перша, інформаційна складова: як і раніше, прес-клуб готовий надати свій майданчик та послуги з адміністрування всім політичним силам, що матимуть потребу в медіа-заходах.

Спеціальний проект прес-центру має назву «Особлива позиція». У наш час, коли політики часто дублюють програми, гасла та промови, виборцю важливо знати, чим же позиція тієї чи іншої політичної сили чи окремого кандидата справді особлива і відповідно – може прислужитися Україні. Чітко викласти цю позицію, показавши власну відмінність, а також відповісти на запитання журналістів і експертів прес-клубу й отримати оцінку присутніх може кожен. А хто зважиться – побачать учасники засідань.

Практика засвідчує: іноді під час виборчих перегонів виникають організаційні проблеми у прес-секретарів чи працівників прес-служб штабів і кандидатів. Прес-клуб вирішив надати «бонус» для тих, хто відчуває певну відсутність досвіду чи потребує консультацій із тих чи інших питань: провести двохгодинний майстер-клас із обміну досвідом для цих працівників.

Координатором НГПЦ цього року стала член прес-клубу Світлана Шовкопляс, яку представили присутнім у новій якості.
Категорія: Новини | Переглядів: 475 | | Теги: Олексій Захарченко, Алла Федорина, Геннадій Іванущенко, Володимир Конорєв, Сумський вибір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: