Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 19 » Андрій Тарнаруцький - знову на засіданні прес-клубу
09:47
Андрій Тарнаруцький - знову на засіданні прес-клубу
18 квітня у Сумському прес-клубі назвали імена володарів премії Андрія Тарнаруцького

Ініційований громадськими активістами правничих проектів Сумської області спільно з обласним прес-клубом конкурс публіцистичних матеріалів  із політично-правничої тематики на премію імені Андрія Тарнаруцького  проходиву лютому-квітні 2016 року. 

Його мета– вшанувати пам’ять земляка, аналітика-інтелектуала, журналіста, політичного оглядача і публіциста Андрія Тарнаруцького, який помер у 2011 році від тяжкої хвороби,  а також привернути увагу суспільства до необхідності дотримуватись стандартів професійності, чесності та об’єктивності у професійній діяльності та у житті. Саме такі принципи сповідував Андрій Тарнаруцький у будь-якій справі, за яку брався, і саме їх, на думку ініціаторів конкурсу, бракує нині сучасному суспільству, - вважає координатор ініціативи Наталія Лебедь.

На розгляд журі були подано 20 публіцистичних тматеріалів:розширені пости у соцмережах, есе, статті, нариси, відеороботи. Їхні автори – переважно блогери, юристи, громадські активісти, студенти, активні громадяни, які долучились до конкурсу. Є роботи і журналістів, які були опубліковані у соцмережах.

Журі конкурсу мало дуже складне завдання: оцінити роботи за дев’ятьма критеріями. Головні з них - чітке визначення теми та ступінь її розкриття,  проблемність публікації, розуміння сучасної ситуації та соціальне значення запропонованих ідей,  послідовність і логічність викладу думок, ступінь відповідності публіцистичному стилю,  оригінальність творчого підходу до вирішення проблеми, - поділилась голова журі Алла Федорина.

Переможці конкурсу
Олена Кущенко (м. Охтирка) I премія – 2000 грн.
Валентина Волік (м. Конотоп) - переможець у номінації «Право» - 1000 грн
Дмитро Тищенко (м. Суми) – переможець у номінації «Політика» - 1000грн.

Також спеціальними подарунками журі відзначило кращу студентську роботу представниці СНАУ Вікторії Панченко. Спеціальний приз отримала Ольга Бєляєва. Також організатори конкурсу підготували для всіх книжечку, куди увійшли кращі, на думку журі, конкурсні роботи та публіцистичні матеріали Андрія Тарнаруцького.

Андрій Тарнаруцький
Випускник Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство” (2008 рік) та Сумського національного аграрного університету за спеціальністю “Менеджмент організацій” (2004 рік), навчався в Літній школі медіа-права Інституту медіа права, Укртелерадіопресінституті та ін.

З 2003 року працював у Центрі досліджень регіональної політики (ЦДРП) експертом із правових питань, очолював моніторингову групу ЦДРП із питань дотримання суб’єктами виборчої кампанії законодавства України про вибори, а з 2005 року  – виконавчим директором організації.

У липні 2004 року призначений регіональним координатором Міжнародного Республіканського Інституту в Сумській області.

У листопаді 2004 року став координатором Програми ОБСЄ “Правова допомога виборцям”. В якості юриста очолив мобільну групу Харківської правозахисної групи та представляв інтереси представників друкованих медіа в судах Сумської області.

2005 року працював юристом у  Сумській обласній державній телерадіокомпанї.

З вересня 2005 до вересня 2006 – головний спеціаліст відділу аналітичного забезпечення Управління з питань внутрішньої політики Сумської облдержадміністрації.

Вересень 2006 – жовтень 2011 – редактор, коментатор і спеціальний кореспондент у Сумській обласній державній телерадіокомпанії.

Лютий 2009 року – листопад 2011 – керівник прес-центру SumyNews.

Пішов із життя 13 листопада 2011 року через важку хворобу.

 
Категорія: Новини | Переглядів: 520 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: