Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 2 » Бізнес Сумщини обговорював підсумки проведення проекту « Впевнений бізнес – заможна громада»
09:06
Бізнес Сумщини обговорював підсумки проведення проекту « Впевнений бізнес – заможна громада»
У п’ятницю, 27 листопада 2015 року  в приміщенні Сумської Торгово-промислової палати відбувся підсумковий «круглий стіл» за результатами громадської антикорупційної експертизи рішень Сумської міської ради, прийнятих у 2013-2015роках. Експертиза  проводилась протягом 2015 року групою експертів у рамках Проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» .

Участь у роботі круглого столу взяли новообраний секретар Сумської міської Ради Андрій Баранов, керівники департаментів і управлінь Сумської міської Ради, новообрані депутати від фракції БПП разом із керівником фракції Дмитром Лантушенком, голова громадської Ради при міськвиконкомі Олег Павленко, голова громадської ради при ОДА Володимир Михайловський та представники бізнес-спільноти міста.
 Як зазначила керівник проекту, голова спілки підприємців, орендарів і власників Сумської області Світлана Іченська, групою експертів було проаналізовано 7253 документа, з них 3172 – це рішення виконавчого комітету та 4081 – рішення Сумської міської Ради. Розроблено нові проекти рішень Сумської міської Ради та виконавчого комітету, в яких виключено корупційні ризики та встановлюються прозорі правила отримання дозвільних документів у таких сферах бізнесу міста Суми: розміщення тимчасових споруд, розміщення зовнішньої реклами  та встановлення правил торгівлі в місті Суми. Ще продовжується робота над вдосконаленням правил благоустрою в місті, на старий варіант яких маємо багато нарікань від бізнесу.

Проекти рішень пройшли усі процедури громадського обговорення та чекають на затвердження  депутатським корпусом міської Ради. Присутні на засіданні «круглого столу» депутати міської Ради та її секретар Андрій Баранов запевнили присутніх у своїй відкритості,  готовності до співпраці з бізнесом та прийняття зазначених документів. голова громадської ради при міськвиконкомі архітектор Олег Павленко, керівник правового управління Олег Чайченко та керівники управлінь благоустрою,  підприємництва, торгівлі та споживчого ринку високо оцінили роботу експертів і висловили свою готовність далі продовжувати роботу над проектами нормативно-правових актів із залученням обов’язкової  антикорупційної експертизи.

 За підсумками роботи заходу було прийнято резолюцію, в якій зазначено необхідні кроки для прийняття розроблених проектів рішень.

Детально про підсумки проекту журналістам розкажуть під час прес-конференції, що відбудеться о 12.00 3 грудня в прес-залі обласного прес-клубу.

Проект USAID «Впевнений бізнес — заможна громада» сприяє внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері боротьби з корупцією та покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств в Україні. Проект впроваджується Центром міжнародного приватного підприємництва (СIPE).

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine

 
Категорія: Новини | Переглядів: 422 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: