Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 17 » Бізнес Сумщини оголошує вимоги до влади
20:16
Бізнес Сумщини оголошує вимоги до влади
У вівторок, 15 вересня 2015 року в приміщенні виставкового центру Торгово промислової палати відбувся круглий стіл «ПРОСУВАННЯ ІНТЕРЕСІВ МСБ (напередодні місцевих виборів 2015)» з представниками бізнес спільноти для обговорення вимог малого та середнього бізнесу до кандидатів у депутати Сумської міської ради та кандидатів на посаду Сумського міського голови , для включення у їхні передвиборчі програми та подальшого відстеження виконання передвиборчих обіцянок.        

    Співкоординатор проекту , голова ГО « Спілка підприємців, орендарів та власників Сумської області» Світлана Іченська привітала присутніх представників бізнесових кіл м.Суми та Сумської області, ЗМІ, членів коаліції малого та середнього бізнесу. Вона розповіла про роботу по визначенню основних проблем бізнесу в м.Суми та  зазначила,  що проект проводиться у 10 регіонах України.

    У серпні 2015 р. було проведено 5 фокус – груп з представниками різних  напрямків бізнесу м.Суми: рекламісти, сфера торгівлі, послуг, виробництва, енергозбереження, будівництва та пасажирських перевезень, ресторанного та готельного бізнесу, туристичного та інші. Проведено анкетування через особисті зустрічі 300 підприємців, розсилкою через електронні засоби більше 1000 респондентів, анкети було розміщено також у соціальних мережах.

  Координатор проекту Богдан Мосунов підвів підсумки анкетування та назвав 10 топ – вимог бізнесу до влади, які було сформовано за підсумками анкетування.

  Учасники круглого столу активно долучились до обговорення позицій – переможців рейтингу та обговорили додаткові вимоги бізнесу, що не потрапили до переліку Топ 10, але є важливими для бізнесу  й потребують вирішення на центральному та обласному рівні. Головними з таких вимог виявились: бізнес повинен сплачувати податки за місцем ведення діяльності, а не реєстрації, контроль  за використанням акцизу на пальне та спрямування його на реконструкцію автодоріг. Також присутні погодились з тим,що місто маючи розроблений ще у 2007 році стратегічний план розвитку міста – не виконує його як в цілому, так і в розділі розвиток МСБ.

  Після активної дискусії було визначено головні вимоги до майбутньої влади.                                                    ТОП – 10 ПРОПОЗИЦІЙ РЕФОРМ, ЯКІ Є БІЛЬШ ПРІОРИТЕТНИМИ!

10 МІСЦЕ - Посилити контроль за незаконним веденням підприємницької діяльності (торгівля, реклама , послуги).

9 МІСЦЕ - Звернутись до галузевого органу в залізничній галузі та вирішити питання щодо налагодження залізничного сполучення з іншими регіонами України, особливо Суми – Львів, як суттєвий чинник, що впливає на розвиток бізнесу.

8 МІСЦЕ - Розробити концепцію (програму) туристичної привабливості м. Суми з врахуванням існуючих пропозицій громадськості. Забезпечити моніторинг її виконання.

7 МІСЦЕ - Створити відкриту електронну площадку з зазначенням усіх тендерів на товари та послуги із зазначенням номенклатури поставки, термінів, умов оплати та умов участі у тендері.

6 МІСЦЕ - Провести детальний документальний аудит рішень Сумської міської ради, які стосуються суб’єктів господарювання з метою усунення корупційних ризиків шляхом скасування\перегляду проаналізованих рішень в яких містяться корупційні ризики.

5 МІСЦЕ - Забезпечити фінансування ремонту відрізку дороги Суми – Пірятин, від кордону Сумської області до м. Пірятин шляхом виділення грошових коштів з бюджету та залучення інвесторів.

4 МІСЦЕ - Впровадити відкриту електронну систему відстеження документообігу та відкритий електронний реєстр щодо видачі дозволів та погоджень.

3 МІСЦЕ - Провести детальний кадровий та адміністративний аудит діяльності служб, управлінь та відділів СМР. Забезпечити систему інформування громади про діяльність влади. Оптимізувати структуру СМР та забезпечити ефективні інформаційні потоки.

2 МІСЦЕ - Спростити процедуру та строки отримання документів дозвільного характеру з урахуванням існуючих пропозицій громадськості. Розробити прозорі та прості процедури отримання дозволів та ліцензій і провести їх обговорення з представниками бізнесу. Бізнес займається - бізнесом.

1 МІСЦЕ - Затвердити відповідне рішення Сумської міської ради щодо виділення з місцевого бюджету не менш як 1 % доходної частини бюджету на розвиток малого та середнього бізнесу.

  Учасники круглого столу визначили подальші кроки : Список пропозицій реформ буде переданий всім політичним партіям, кандидатам в депутати до Сумської міської ради та кандидатам на посаду міського голови для включення у їхні передвиборчі програми. Також буде проведений круглий стіл на якому планується підписання меморандуму про те, що, в разі перемоги на виборах, майбутній депутат або міській голова ЗОБОВ’ЯЗУЮТЬСЯ виконати вимоги підприємців.

 

Захід відбувся в рамках Проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада», що реалізується Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE).

 

 
Проект USAID «Впевнений бізнес — заможна громада» сприяє внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері боротьби з корупцією та покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств в Україні. Проект впроваджується Центром міжнародного приватного підприємництва (СIPE).

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine

 
Категорія: Аналітика | Переглядів: 565 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: