Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Січень » 27 » Як допомагають українській армії в Херсоні
17:24
Як допомагають українській армії в Херсоні
Кожний патріот Таврійського краю свою любов до України все частіше доводить не словами, а справами. Зокрема – допомогою тим, хто кожного дня, ризикуючи власним життям, виборює для рідної землі такі жадані перемогу та мир.

Заради того, аби зігріти турботою та підтримати необхідними речами українських вояків з усіх куточків нашої держави, об”єдналися громадські організації Херсона, представники мас-медіа, місцеві лікарні та навчальні заклади, духовенство, органи місцевої влади та пересічні городяни. За словами вояків, які прибувають до Херсонщини із західних та східних областей, на таку увагу та підтримку з тилу вони не очікували. Попри усі обіцянки й запевнення держави, головна допомога надходить саме від волонтерів. Серед того, чим вдалось допомогти захисникам – теплі речі та технічне спорядження, військова аммуніція та засоби захисту, продукти харчування та предмети побуту. Іноді херсонцям вдавалось й організовувати теплі приміщення для бійців, проводити електрифікацію та налагоджувати водопостачання.

Не забувають херсонські волонтери і про важливість моральної підтримки бійців. Заради того, аби підняти їх бойовий дух, у прикордонних таборах влаштовуються музичні концерти, проводяться зустрічі зі священиками, організовуються креативні заходи на підтримку української армії. Серед тих, що мали найбільший успіх – творча акція херсонської журналістки Аліни Савченко «Фото на допомогу», телемарафон « Ми є народ, якого не здолати» ініційований ТРК «Скіфія» та Фондом громади міста Херсона «Захист»,а також числені концерти від представників грузинської діаспори. Чималий внесок останньої, без перебільшення, можна назвати одним із вагоміших. Завдяки спільним зусиллям херсонських та одеських грузинів із українськими серцями на потреби наших вояків було зібрано більше ста тисяч гривень. На ці кошти придбано військові форми та взуття, а також прилади нічного бачення.




Зараз на забезпеченні волонтерів знаходяться львівські, бердичивські, житомирські, та херсонські батальйони. Головне, що до кожного з солдатів ставляться як до рідного, тож для допомоги херсонці завжди готові знаходити і можливості, і час.

Аліна Савченко
Категорія: Аналітика | Переглядів: 431 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: