Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 13 » «Юшка» — дізнайся, хто в чому вариться!
09:26
«Юшка» — дізнайся, хто в чому вариться!
У прес-клубі людно, розпочинається презентація нового сумського журналу «Юшка». Він вирізняється з-поміж інших видань незвичною подачею інформації, а саме загостренням уваги на соціальних проблемах за допомогою коміксів. Представляють журнал його основоположники Наталія Гончарук, Сергій Рижов, Константин Глушко та Дмитро Бей.

Журнал презентує Сергій Рижов — ідейний лідер проекту та відповідальний за випуск журналу: «Журнал «Юшка» — це новий цікавий, яскравий та, головне, смачний проект, який зацікавить молодь. Перший випуск планувався до Дня сміху — 1 квітня, але через технічні проблеми та людський фактор випуск відбувся пізніше зазначеного терміну».

 Весь колектив «Юшки» також є «смачним» — це творчі люди з багатою фантазією, кожен із яких має свою певну роль у підготовці журналу.

Наталія Гончарук розповідає: «Я працюю журналістом і мушу визнати, що звичайні газети є часто звичними, невиразними. «Юшка» зовсім не така, вона акцентує увагу на соціальних проблемах у вигляді коміксів. Ця ідея виникла у мене й була схвалена та підтримана Сергієм Рижовим».

Лунає запитання від одного з журналістів : «Чи є реальні люди, прототипами яких стали герої коміксів? І які ваші головні герої?» Творчий колектив майже разом відповідає, що, справді, є люди, з яких писали головних героїв, але нехай кожен упізнає сам себе. А персонажі коміксу саме й представлені в першому випуску журналу. Це Звездець – таємнича постать народного месника, яка з’являється у корумпованому соціумі й розпочинає боротьбу із несправедливістю. Просто Славік  – простий роботящий парубок, який переїздить у місто з віддаленого смт. Він здивований, у якому поганому стані знаходиться обласний центр, тому завзято береться наводити тут лад. Геймер Дімон Забєйкін  –  хлопчина, який колись зв’язався з «поганою» компанією, але вирішив кардинально змінити життя. Переїхав у нове місто, тепер винаймає кімнату у сварливої жіночки з промосковськими настроями. В нього безліч ідей, які він обов’язково втілить у життя, та чи зможе ужитися україномовний студент з російськомовною пенсіонеркою?  Телеведуча Анфіса – після випуску з педуніверситету влаштовується на роботу своєї мрії — телеведучою на місцевий телеканал. Вона успішна фотомодель. Має кохану людину, ім’я якої поки не оголошує. Приділяє чимало уваги своїй зовнішності, відтак є місцевим експертом у світі моди. Окрім того, як волонтер, опікується дітьми-сиротами, безхатьками, тваринами та екологією міста. Детектив Звинуватько після реформи «правоохранітельних» органів втратив роботу, бо «много знал». Відповідальний, прискіпливий і некорумпований слідчий, який потрапив під «машину реформ», знаходиться на роздоріжжі. Він розкриє нам багато таємниць держструктур. Бачить себе у ролі приватного детектива. Малюки Галинка та Ромчик  у сучасному світі стикаються з різноманітними, не за їх віком дорослими, проблемами. Але з усією дитячою щирістю та наївністю вони просто насолоджуються життям, сприймаючи його як захопливу подорож. Чим же закінчиться перше плавання по державному дитячому садочку?

 «Усі персонажі вигадані, ситуації гіперболізовані. З’являться й інші персонажі», — запевнила Наталія Гончарук.

Хто ж втілює образи у малюнки?  «У нас відбувся кастинг сумських художників, але найкраще втілити ідею в життя вдалося Кості, — розповідає Наталія. – Ми просто висловили свої бачення характерів персонажів, а він їх намалював». Константин Глушко говорить про себе коротко: «Я з дитинства цікавився малюванням, подобається це робити. А також подобається музика, як і всім підліткам. Але основне — це малювання. Навчаюсь в Сумському вищому училищі мистецтв і культури імені Бортнянського на четвертому курсі».

Настала черга запитань і перше — про сайт «Юшки». Дмитро Бей відповідає: «Зараз є команда, яка «допилює» сайт. Він буде ніби доповненням до основної інформації в журналі. Багато праці було вкладено, розробляється  портал, який буде цікавим для всіх. Якщо у нас вийде, сайт може стати навіть окремим проектом». «Можливо, персонажі стануть блогерами і будуть вести блог на сайті?» — цікавляться колеги. «Вони вже є своєрідними блогерами»,  –  каже Дмитро.

А чи існування сайту не завадить журналу? «Сайт буде лише доповнювати журнал, це зовсім різні речі», — зазначає Сергій Рижов. «Журнал буде виходити один раз на місяць, а сайт оновлюватиметься набагато частіше. Найгостріші події відображуватимуться у журналі», — додала Наталія Гончарук.

Запитання від радіо «Свобода» : «Чому саме Юшка?» І знову дає відповідь Сергій Рижов : «Юшка — дізнайся, хто в чому вариться. Можливо, хтось буде гортати журнал та знайде себе».

Щодо тиражу та розповсюдження журналу . Сьогодні це питання вирішується. Планується продаж у супермаркетах і магазинах. Попередня вартість — 15 гривень. Тираж першого номера  — 1000 примірників, але планують збільшення.

Арина ОРЄХОВА,

учасниця студії юних журналістів

 

 

 

 

 

 
Категорія: Новини | Переглядів: 584 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: