Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 7 » КОРУПЦІЙНІ РИЗИКИ, ЗАКЛАДЕНІ В РІШЕННЯХ СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ВИЯВИЛА ГРОМАДСЬКА ЕКСПЕРТИЗА
17:22
КОРУПЦІЙНІ РИЗИКИ, ЗАКЛАДЕНІ В РІШЕННЯХ СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ВИЯВИЛА ГРОМАДСЬКА ЕКСПЕРТИЗА
3 грудня  у Сумському прес-клубі розповіли про підсумки проекту  «Впевнений бізнес – заможна громада» його виконавці – громадянсько-активні підприємці обласного центру.

Проект USAID «Впевнений бізнес – заможна громада» мав на меті сприяти внесенню, ухваленню та впровадженню невідкладних реформ у сфері боротьби з корупцією та покращенню бізнес-середовища для малих і середніх підприємств в Україні. Проект впроваджується Центром міжнародного приватного підприємництва (СIPE). У Сумах його реалізувала  СОГО «Спілка підприємців, орендарів та власників Сумської області», –розповіла голова Спілки, керівник проекту проведення громадської антикорупційної експертизи рішень Сумської міської ради Світлана Іченська.

Групою експертів, зазначила вона, було проаналізовано 7253 документа, з них 3172 –рішення виконавчого комітету та 4081 – рішення Сумської міської Ради. Наявність корупційних чинників виявлено  у  32 рішеннях Сумської міської Ради. Відтак стан малого та середнього підприємництва в місті Суми не можна вважати задовільним. Особливо, якщо врахувати, що корупційні чинники, можливо, найсуттєвіші, та все ж не єдині, що впливають на негативний стан бізнес-середовища.

Про схему виявлення корупційних механізмів розповів керівник групи експертів, які проводили  громадську антикорупційну експертизу Богдан Мосунов. Натомість розроблено нові проекти рішень Сумської міської Ради та виконавчого комітету, в яких виключено корупційні ризики та встановлюються прозорі правила отримання дозвільних документів у таких сферах бізнесу міста Суми: розміщення тимчасових споруд, розміщення зовнішньої реклами та встановлення правил торгівлі. Ще продовжується робота над вдосконаленням правил благоустрою в місті, на старий варіант яких є багато нарікань від бізнесу.

За результатами проекту, – розповіли його учасники, було проведене засідання «круглого столу», на який запросили новообраних депутатів Сумської міської ради та керівників громадських рад при місцевих органах влади. На засіданні було схвалено резолюцію, в якій учасники зібрання звертаються до Сумської міської ради та її виконавчих органів   з наступними вимогами:

1. Усунути корупційні ризики  та привести у відповідність до законодавства України  в термін до 5 лютого 2016 р (100 днів діяльності нової влади) рішення Сумської міської Ради та виконавчого комітету.

2. Прийняти розроблені проекти рішень , що розміщені на сайті Сумської міської Ради  «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Суми», «Про затвердження правил  розміщення зовнішньої реклами на території  міста Суми», «Про затвердження Положення про порядок провадження торговельної діяльності та надання послуг на території міста Суми».

3. Розробити на сайті міської ради http://www.sumy.ua/пошук документів за принципом як на сайті www.rada.gov.ua/

4. Розробити відкритий реєстр  вільних об’єктів нерухомого майна комунальної власності територіальної громади, які можуть бути надані в орендне користування.

5. Створити відкриту електрону базу даних заяв, пріоритетів та дозволів на розміщення зовнішньої реклами, ТС до 05.02.2016 року.

6. До 01.01.2016 скасувати рішення 650 та розробити нові правила в строк до 05.02.2016.

Відтепер підприємці відслідковуватимуть реакцію на дане звернення органів влади, окремих її представників, аби домогтися позитивних зрушень для підприємницької діяльності. Зокрема член Асоціації зовнішньої реклами України Кіра Захарова розповіла про проблему з зовнішньою рекламою в місті, яка вже тривалий час не вирішується, та те, на які подальші зміни в цьому питанні очікують підприємці-рекламники.


Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741, на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine

 
 
Категорія: Аналітика | Переглядів: 517 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: