Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 27 » Ліки для онкохворий дітей зібрано. Збираймо допомогу для інтернату!
15:54
Ліки для онкохворий дітей зібрано. Збираймо допомогу для інтернату!
«Їх найбільше бажання – відсвяткувати Новий рік дома, з сім’єю», – сказала про своїх підопічних Оксана Смольникова, заступник голови правління ГО «Батьки онкохворих дітей-інвалідів». Ця громадська організація стала партнером благодійного фонду «БДЖІЛКА», очолює який Олександрою Бессараб, у проведенні специфічної акції. В 16-и сумських кафе та ресторанах організатори збирали кошти на ліки для дітей, які знаходяться на інтенсивній хіміотерапії.

Олена та Оксана поділилися результатами своєї роботи у Сумському прес-клубі. Як сказали благодійниці, акція була дуже доречна, адже на кінець року ліки підходять до кінця й їх може не вистачати, а держава фінансує таке лікування недостатньо. Між тим,  потім слідує довгий курс реабілітації, який теж потребує великої кількості коштів.

Упродовж акції вдалося зібрати 33 тисячі гривень, на які вже придбали необхідні ліки. Вони мають бути доставлені дітям впродовж наступного тижня. Організатори акції планують ще й проведення специфічної арт-терапії з хворими. «Обмін позитивними емоціями дуже необхідний нашим діткам, адже це створює відчуття захисту», –  поділилася Олександра Бессараб.

«Найбільша проблема, з якою ми стикалися – це недовіра, – розповів Валерій Жуков, приватний підприємець, чиї ресторани («Шалена шкварка», «Нью-Йорк-піца» та «Віва, Олівія!») зібрали найбільше коштів. – Але втягнувшись у акцію, наш персонал докладав чимало зусиль, адже ніяких специфічних тренінгів перед початком акції ми не проводили. Організатори лише трохи розповіли про самих дітей, і ми усі прониклися цією ідеєю та схотіли допомогти».

Звіти про використання коштів даної акції знаходиться на сторінці «БДЖІЛКИ» у Фейсбуці та ВКонтакті. А щодо планів на майбутнє Олександра Бессараб розповіла: вони проведуть ще більш масштабну акцію, вже регіонального значення. Адже реакція відвідувачів кафе та ресторанів була дуже позитивною: люди не тільки з радістю жертвували гроші, вони на ходу складали вірші, малювали, писали побажання та вкладали все це у благодійні конверти, що приносили офіціанти. (Їх, до речі, теж обов’язково передадуть дітям). «Тому вже 29 грудня, – говорить Олександра, – планується хода Дідів Морозів. Ми вдягатимемо усіх, кого зустрінемо на вулиці, у саморобні костюми новорічного героя. Метою акції буде підтримка дитячого будинку у селі Глинську. Початок о 15:00 біля альтанки, а далі наш маршрут проходитиме до «Мануфактури», де плануємо бути о 15:30. Там продовжимо свій захід. І дуже бажаємо, аби якомога більше людей приєдналося до цієї карнавальної ходи, адже це не тільки весело, це й реальний шанс зробити щось хороше тим, хто цього потребує».

Ангеліна КОВАНДА

 
Категорія: Новини | Переглядів: 474 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: