Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 3 » На Сумщині відбудеться патріотичний наметовий табір для молоді «Коловрат»
22:06
На Сумщині відбудеться патріотичний наметовий табір для молоді «Коловрат»
            Засідання у Сумському прес-клубі розпочалося з хвилини мовчання та вшанування пам’яті Романа Атаманюка, життя якого обірвали мінометні вистріли у зоні АТО. Роман – один із організаторів табору «Коловрат», громадський діяч. Із спогадів друзів і знайомих ця людина постає справедливою, відвертою, щирою та добросердечною. «Еталон чесності, людина з якої необхідно брати приклад, у нього було присутнє чудове почуття гумору, – згадує Олександр Бойко,  багаторічний організатор «Коловрату» та друг Романа Атаманюка. – Посмішка його варта усього. Роману довіряли найскладніші завдання. Можливо, якби у наш час таких людей, як Роман, було більше, – світ став би добрішим і свідомим».

Саме табір «Коловрат» формує такі засади характеру та поведінку, як у Романа. «За 11-річну історію табору  його ініціатори намагалися організовувати навчальну практику та передавати дітям знання, набуті у складних життєвих умовах», – каже Мирослав Ольшанський,  голова Сумського осередку «Молодіжного Націоналістичного Конгресу».

Цей рік не буде винятком. У табір набиратимуть   дітей від 12 до 17 років включно, які проявили інтерес і заповнили анкету на сайті (пошук – «Коловрат-2015»). Навчальний формат табору схожий на скаутський, –яскравий у плані розваг, але в той же час вимагає дисципліни та зосередженості.

До наметового містечка запрошують істориків, спортсменів, музикантів та інших. Окрім дітей, присутні дорослі люди, які відповідають за порядок, здоров’я та самопочуття,  харчування на польовій кухні, чистоту наметів... Метою створення таких заходів є формування патріотичної поведінка людей майбутнього покоління, їх здатності долати негаразди і складності життя.

У таборі, окрім режиму та вишколу, присутня романтика. Звуки нічного лісу заманюють та заворожують. Голос сови бентежить і дивує. Атмосфера Робінзоніади є невід’ємною частиною життя наметового табору «Коловрат». «Якщо ти цілеспрямований і допитливий підліток, якого цікавить наметове життя, чекаємо тебе до табору»,  – запрошує Олександр Бойко.

Катерина РАДЧЕНКО

 
Категорія: Новини | Переглядів: 565 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: