Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 22 » Справа Євгена Положія довжиною в 14 місяців залишається відкритою
06:39
Справа Євгена Положія довжиною в 14 місяців залишається відкритою
У залі Зарічного районного суду міста Суми 18 червня відбулося засідання в справі вчинення злочину середньої тяжкості, а саме нанесення легких і середніх тілесних ушкоджень сумському журналісту, письменнику та активісту – Євгену Положію. Подія сталася ще 15 квітня 2014 року. Журналісти пам᾽ятають, із якими тяжкими пошкодженнями поступив до лікарні Євген у результаті інциденту, скільки часу пішло на його лікування. Тоді медійний загал звертався до правоохоронців із вимогою швидкого розслідування справи. Проте вона й досі не завершена.

Підозрюваному мали обрати запобіжний захід, але цього не сталося. Засідання тривало менше, ніж півгодини, і  суд було перенесено.  Бо ж адвокат підозрюваного в побитті Положія висунув клопотання про видалення з зали «осіб, що не маю прямого відношення до справи», тобто журналістів, які зібралися підтримати колегу та висвітлити результати судового засідання. Суддя клопотання не задовольнив. Тоді адвокат, спираючись на те, що незадоволення його клопотання є неправомірним через наявність «таємниці слідства», висунув наступне клопотання – про зміну судді. Відповідно,  засідання відкладено на невизначений термін.

За словами потерпілого, у відповідачів просто немає аргументів, вони навмисне затягують справу і бояться публічності, про що свідчить намагання уникнути висвітлення в пресі ходу судового засідання. Також Євген Положій зазначив, що до скоєного на нього нападу причетні дві особи, одну з яких він пізніше впізнав. Про іншу йому і всім уже давно відомо, питання лише в тому, як  довести її причетність.

Ганна ВЕРЕТЕННИК

 
Категорія: Новини | Переглядів: 503 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: