Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 4 » Сумські ЗМІ і специфічне розуміння інформаційного приводу
06:59
Сумські ЗМІ і специфічне розуміння інформаційного приводу
Для медіа Сумщини значущою подією є вже те, що «у вівторок члени міськвиконкому зібралися на своє засідання». А свіжим трактуванням подій стає повідомлення про питання, що розглядалися на виконкомі: на кожне питання – окремий матеріал.

Розпочну із класичного: інформаційний привід – це подія, що має значення для соціального, політичного, економічного, культурного життя громади, своєю значущістю або екстравагантністю може зацікавити читача, стати предметом суспільного обговорення. До інформаційного приводу в навчальній літературі для першокурсників прийнято відносити: нетрадиційний погляд на факти; свіже трактування загальновідомих подій; альтернативні думки та судження; контраргументи сторін ситуації та багато іншого – кому цікаво, той знайде можливість вивчити.

Так прийнято в професійній журналістиці. Під час здійснення  моніторингу місцевих газет та інтернет-сайтів у групі експертів Інституту демократії імені Пилипа Орлика, мої переконання похитнулися, а віра в силу знань зазнала важких втрат.

Для медіа Сумщини, моніторинг яких наша група проводила більше трьох років, значущою подією є вже те, що «у вівторок члени міськвиконкому зібралися на своє засідання». А свіжим трактуванням подій та нетрадиційним поглядом на факти кількох підряд матеріалів стає повідомлення про питання, що розглядалися на виконкомі: на кожне питання – окремий матеріал.
Категорія: Аналітика | Переглядів: 499 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: