Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 24 » Всеукраїнський тиждень планування сім’ї – це потрібно!
18:43
Всеукраїнський тиждень планування сім’ї – це потрібно!
«Мінус вісім» – таким є показник приросту населення у Сумській області. Ця цифра – один із найгірших результатів в Україні, середньодержавний становить 5,5. Саме тому зараз у нашому регіоні є досить актуальним привернення уваги до проблеми відповідального ставлення до батьківства. Одна з подій, що сприяє просуванню цієї теми –  Всеукраїнський тиждень планування сім’ї. Цього року він припадає на 11-17 травня.

З метою презентації Всеукраїнського тижня планування сім’ї на Сумщині 6 травня обласний прес-клуб зібрав представників охорони здоров’я, громадських організацій та ЗМІ.

На прес-конференції головний акушер-гінеколог області, завідувачка обласного центру планування сім’ї Вікторія Краснокутська та обласний лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку Жанна Гіленко ознайомили громадськість зі статистикою народжуваності та статевого здоров’я на території регіону. Вони наголосили на важливості привернення уваги до питання планування сім’ї чоловічої половини населення, необхідності відійти від стереотипу «проблема вагітності – жіноча проблема».

Учасники зустрічі торкнулись і теми статевого виховання у родині. «Батьки не повинні соромитися спілкуватися з дітьми з цього приводу. Тому важливо проводити бесіди на батьківських зборах, де йтиметься про способи діалогу на тему сексуального виховання», – зазначила Жанна Гіленко.

Представники ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» Юлія Савельєва та Андріана Костенко розповіли про досвід роботи у царині пропагування планування сім’ї, а також анонсували заходи, які планує провести громадська організація найближчим часом. Так, 10 травня на центральній площі міста відбудеться акція «Безпечне материнство», присвячена Дню матері; 15 травня – заходи у навчальних закладах Сумщини; акція «I am family» у дитячому парку «Казка» запланована на 16 травня. 

Опитування показали, що лише 23% молоді правильно розуміє, чим є планування родини. Тому важливим є залучення до заходів Всеукраїнського тижня планування сім’ї якомога більшої кількості населення та всебічне привернення уваги до проблем дітонародження.

Алла ТРЕУС

 

 
Категорія: Новини | Переглядів: 508 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: