Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 22 » Загартовування за принципами «Сєвєра»
06:22
Загартовування за принципами «Сєвєра»
У обласному прес-клубі відбулася зустріч із Олександром Бойком – організатором наметових таборів, який розповів про запуск ще одного цікавого проекту –табору «Сєвєр». Назва  ця – від позивного Сергія Табали – правосекторівця, загиблого в АТО воїна-добровольця, на честь якого і створюється табір.

Про Сергія щиро згадали його друзі  Ян Жилавий і Денис Титарчук.  За їх переконанням, це була людина справді високих орієнтирів.

Як каже Денис, це був його кращий друг. Вони товаришували недовго, але цього часу вистачило, щоб зрозуміти: він повністю відданий ідеалам розбудови нашої держави.

У свої 18 років, говорить Ян, він був не лише головою Молодого Правого сектору в Сумах, але й намагався постійно вчитися, вдосконалюватися, брати краще від життя. Тому його позивний для назви патріотичному табору цілком підходить.

Кожна людина повинна залишити після себе слід у вигляді вчинків, щоб її ім’я навічно дзвеніло у душах людей. Загибель Сергія Табали –  дійсно велика втрата для міста, усього патріотичного загалу. Сергій був одним із тих, хто міг би стати не останнім обличчям у ряді політичних і громадських діячів.

Він був небайдужим до формування свідомості молоді .Отож, зразу по його смерті було вирішено створити табір на честь воїна і патріота нашої Батьківщини. Проект табору було винесено на конкурс проектів громадських організацій обласного управління молоді та спорту, і він здобув на ньому перемогу та фінансову підтримку.

Табір працюватиме з 8 до 16 серпня. Розташовуватиметься за 25кіломертів  від Сум, на березі річки Псьол.

Метою табору є виховання національного духу молоді. Хоч він функціонуватиме недовго, але ритм життя тут обіцяє бути гарячим, інтенсивними. 

«Відчуття великої пригоди затягує у яскраве і повноцінне життя. Ми хочемо навчити молодих людей переступати через свої фобії і страхи, – каже Олександр Бойко. –Вихованці табору повинні уміти правильно розставляти життєві пріоритети. Вони зможуть опанувати практичні навички з туризму, орієнтування, розвідки, маскування, «прочищення» місцевості. Також будуть проводитися спортивні ігри, тренінги на формування командної роботи і керування собою та людьми».

Ми хочемо  навчити молодь протистояти негараздам і проблемам, і таким чином максимально передати відношення Сергія до життя. Це є доброю можливістю увічнити його пам’ять».

У гості до таборовиків будуть запрошені громадські діячі, політологи, музиканти, історики, щоб вони змогли передати свій неоціненний досвід молодому поколінню.

Усього планується набрати групу з 60 чоловік, віком від 14 до 20 років. За словами Олександра, з такою кількістю найзручніше й найефективніше працювати.

Гендерна рівність також буде збережена, «бо абсолютно кожна людина повинна бути корисною для свого народу, особливо в питаннях його захисту», – говорить організатор.

Щодо побутових проблем, то  вони будуть вирішені, адже табір зможе усіх забезпечити спальниками, карематами і наметами, – спорядження надає управління в справах молоді та спорту. Хоча, звісно, спальники  бажано мати індивідуальні. Також від учасників очікується внесок – 200 гривень – для облаштування табору.

Тут обв᾽язкова сувора дисципліна, тож про алкоголь, наркотики і куріння не може бути й мови. Не варто брати з собою домашні харчі – «щоб не псувати апетит», кажуть організатори.

Через соціальну мережу можна знайти додаткову інформацію щодо наметового табору «Сєвєр». Хто шукає справжньої пригоди й хоче вдосконалити себе, – цей табір для вас!

Ольга КРАСНОЩОК

 
Категорія: Новини | Переглядів: 561 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: