Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 01
«Страшні слова, коли вони мовчать», а ще страшніше, коли слова – пропаганда ворожнечі, дезінформація або фейк. Вони проливаються на українців інформаційною зливою, в якій важко розрізнити факти від пропаганди, емоційно забарвлені слова від мови ненависті, фейки від оригіналів.

Як бути медіаграмотним та розпізнавати інформаційні маніпуляції, говорили на тренінгу в Сумському обласному прес-клубі. Тренінг відбувся у рамках проекту «Програма медіаграмотності для громадян», що є результатом співробітництва трьох організацій: Академії Української преси, IREX та StopFake, за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada). Тренер заходу – медіаексперт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, Заслужений журналіст України Алла Федорина.

Передусім, учасникам розповіли про основні ознаки інформування та пропаганди, головні відмінності між ними. На прикладі практичних маркерів, таблиць і віде ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 488 | Дата: 01.02.2016 | Комментарии (0)

29 січня 2016 року відбулося засідання «круглого столу»: «Правові потреби та шляхи їх вирішення для демобілізованих учасників АТО і їх сімей, родин вимушених переселенців в сільську місцевість та корінного населення»,  організоване обласним об’єднанням громадян «Усвідомлений вибір народу» у рамках проекту «Виїзна психологічна, логопедична, правова допомога учасникам АТО, їх сім’ям, внутрішньо переміщеним особам та сільському населенню Лебединського району Сумської області», що реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

У Центральній районній бібліотеці, яку було обрано місцем проведення «круглого столу», приємно вражає аура храму книг і змістовне наповнення – тут справді дбають про потрібну оперативну інформацію. Отож і матеріали про діючий на території Лебединщини проект розміщені на видному місці, серед юридично-правової літератури.

На початк ... Читати далі »
Категория: Аналітика | Просмотров: 475 | Дата: 01.02.2016 | Комментарии (0)