Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Травень » 27 » Щастя можна запланувати
17:48
Щастя можна запланувати

21 травня у Виставкому центрі «Іллінський» відбулася прес-конференція, присвячена проблемі безпліддя та шляхів його подолання. Ініціював захід український Центр репродукції людини «Клініка професора Феськова».

Доктор медичних наук, професор Олександр Феськов розповів про основні перепони у лікуванні безпліддя. На його думку, на це питання варто більше звертати уваги, оскільки 16-17 % пар українців (що складає більше мільйона) мають як малі, так і великі проблеми із продовженням роду.

«В Україні процес виявлення та подолання причин недуга займає 5-10 років, у той час, як у країнах Європи реабілітація проходить за 2-3 роки», – зазначив фахівець.

Річ у тім, що у нашій країні існує ряд факторів, які заважають процесу лікування безпліддя.

До таких належить відсутність фінансування. За словами Феськова, система репродуктивної допомоги відносно непогано розвинена у приватних клініках, але державні установи часто страждають через брак коштів.

Паралельно з цим, недостатня поінформованість потенційних пацієнтів заважає своєчасно виявити недуг. «Урахувавши новітні технології, можемо виділити найголовніший фактор лікування безпліддя – вік, – говорить Феськов. – До 33 років вірогідність подолання проблеми становить 48-52 %, а після 40 вона прирівнюється до нуля. Хоча в усьому є свої виключення».

Також, окрім пацієнтів потрібною кількістю інформації не завжди володіють і лікарі. Адже існують різні методики, які не практикуються в Україні, але можуть прискорити отримання результату.

Дуже гостро також стоїть проблема чоловічого безпліддя, яке за останній рік зросло у два-три рази, про що говорила лікар-уролог «Клініки професора Феськова» Анна Іванова. За її словами причини для розвитку недуга бувають різними: екологія, інфекційні хвороби, нерегулярне статеве життя, професійні шкідливості.

У свою чергу завідуюча відділенням Обласного центру планування сім’ї Вікторія Краснокутська розповіла, що в Сумській області показники чоловічого та жіночого безпліддя менші ніж по Україні. «Якщо в Україні рівень жіночого безпліддя становить 330-350 жінок із 100 тис жінок репродуктивного віку, а чоловічого – 90 чоловіків із 100 тис., то в Сумській області із тих самих 100 тис. – хворих жінок лише 230, а чоловіків – 36. На жаль, офіційні дані не завжди відображають реальну картину». У Сумському центру планування сім’ї можна лише виявити причини безпліддя. Але надати повний курс лікування чи запропонувати сучасні методи можливості немає. Тим паче, 72 % (150 пар) вже змогли народити дитину, скориставшись допоміжними репродуктивними технологіями, які пропонують приватні клініки.

Пані Вікторія упевнена в тому, що інформаційно-просвітницькою кампанією можна покращити ситуацію та зменшити кількість безплідних пар. Сьогодні Сумська область бере участь у програмі «Репродуктивне здоров’я на період до 2015 року» по лікуванню безпліддя за державний кошт. Завдяки цьому проекту народилося 40 дітей.

Загалом, фахівці були солідарні у тому, що потрібно якнайшвидше реагувати на подібні проблеми людського організму і звертатися до лікарів як можна раніше при виявленні діагнозу безпліддя.

«Щастя можна запланувати, потрібно лише вірити у це!», – упевнені присутні.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 0 800 50 77 90, або на сайті: feskov.com.ua.

Ольга Лозова

Категорія: Новини | Переглядів: 541 | | Теги: Вікторія Краснокутська, Олександр Феськов, Анна Іванова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: