Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Сумським "псевдочесно" займуться правоохоронці
07:31
Сумським "псевдочесно" займуться правоохоронці
Сумські слідчі почнуть досудове розслідування діяльності зареєстрованої в Сумах громадської організації, що видає себе за рух ЧЕСНО. До цього зобов’язує ухвала Ковпаківського районного суду м.Суми, який розглянув та задовольнив скаргу руху ЧЕСНО на бездіяльність сумських правоохоронців.

“Громадський контроль на місцевих виборах є надважливим, оскільки дозволить сумчанам робити вибір, будучи свідомими того, як працюють їх представники у міській рад. Але мешканці Сум повинні знати, що в їхньому місті під логотипом ЧЕСНО діють псевдоактивісти, які дурять місцеву громаду,” – заявив координатор руху ЧЕСНО Андрій Круглашов у вівторок на прес-конференції в Сумах.

Нагадуємо, протягом парламентської кампанії у Сумській області поширювалися інформаційні матеріали із логотипом ЧЕСНО, до виготовлення та розповсюдження яких рух ЧЕСНО не має жодного стосунку.


Учасник руху ЧЕСНО, директор Інституту Медіа Права Тарас Шевченко зазначив: «У ЧЕСНО ми звикли до того, що від нашого імені поширюють листівки сумнівного змісту, переслідуючи чиїсь піар-інтереси. Однак це завжди робилося анонімно. Натомість сумські псевдоактивісти виявили нечувану зухвалість, зареєструвавши організацію із таким же іменем та вкравши наш логотип».
 
Під час передвиборної кампанії до парламенту восени 2014 року представники ГО «Громадський рух Чесно» вели у Сумах активну діяльність, поширювали листівки, проводили прес-конференції. Псевдоактивісти під брендом ЧЕСНО поширювали неправдиву інформацію та вели ворожу інформаційну кампанію проти справжніх представників ЧЕСНО в Сумах.
 
«Такі дії не зійдуть з рук представникам "псевдочесно". Ми виграли справу в суді, і тепер щодо дій самозванців відкрито кримінальне провадження за введення в оману виборців. Всі, хто захоче взяти логотипи відомого громадського руху з метою обману виборців, мають розуміти, що за такі дії колись доведеться відповідати», - наголошує учасник ЧЕСНО, юрист Інституту Медіа Права Галина Чижик.


Категорія: Новини | Переглядів: 435 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: