Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 3 » Увага, акція для медіаграмотних: «Джинса» навиворіт»!
19:38
Увага, акція для медіаграмотних: «Джинса» навиворіт»!

Зараз ми багато говоримо про засилля замовних матеріалів у ЗМІ та констатуємо слідом за соціологами: цього року, вперше за всі останні, довіра населення до ЗМІ упала. Проте немало медійників не згоджуються з зауваженнями експертів щодо цього і відстоюють своє право на приховану чи завуальовану (читай: незаконну) рекламу, так звану «джинсу».



Регіональні експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика кандидат філологічних наук, доцент Української академії банківської справи Алла Ярова; кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики і філології СумДУ Володимир Садівничий і голова правління Сумського обласного прес-клубу, Заслужений журналіст України Алла Федорина вирішили: добре, аби до експертної думки додалися думки споживачів. Відтак, із їх ініціативи, прес-клуб оголошує акцію «Джинса» навиворіт». І пропонує всім бажаючим – громадським діячам, студентам, читачам/глядачам/слухачам надсилати в цей передвиборчий час «спалаху замовності» приклади-зразки прихованої реклами, а окрім того – загалом помилок та казусів із наших ЗМІ.




Наприклад, такі (з уже надісланих до прес-клубу): «23-летний водитель, управляя автомобилем SAMANDLX, по предварительным данным, не выбрал безопасную скорость движения, после чего не справился с управлением своего авто. В дальнейшем неуправляемая машина выехала на правую обочину и совершила наезд на ограждение, где состоялось опрокидывания». (http://like.sumy.ua/…/6607-v-sumakh-na-ul-kovpaka-perevernu…) Чому авто не просто перекинулося, а «стоялось опрокидывания», – розумійте, як хочете. Але ж, мабуть, так «красивше»?



Ми чекаємо ваших повідомлень на адресу sumpk@ukr.net – вони будуть розміщені на сайті прес-клубу та сторінці у Фейсбуці.



Давайте разом вчитися виготовляти та споживати якісний інформаційний продукт!



Детальніше про проблему - http://press-club.at.ua/…/nas_vikoristovuvat…/2015-09-02-229


Категорія: Анонси | Переглядів: 423 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: